Al 55 jaar kartrekker van facilitair Nederland

Al 55 jaar kartrekker van facilitair Nederland

Een wereld die nóg schoner, socialer en groener is. Voor mens en natuur. Dát is wat CSU voor ogen heeft, in het jaarverslag 2023. CSU heeft baanbrekende stappen gezet om het werkgeluk van haar werknemers te verbeteren.

In dit artikel introduceert CSU het Jaarverslag 2023.

Daad bij het duurzame woord

"De wereld mooier achterlaten, dat doen we samen." In het 'Nationaal Onderzoek Facilitaire Innovatie' - het onderzoek onder facilitaire dienstverleners - blijft duurzaamheid een onverminderd belangrijk thema. Maar wie, hoe en wat? Wie heeft welke rol? Hoe pakken we het aan? Wat willen we precies bereiken? Als innovatieve voortrekker voelen wij ons verplicht sturing te geven. Samen met klanten, partners, leveranciers en álle medewerkers willen we niet alleen het belang van duurzaamheid benoemen, we willen er écht iets mee doen. We willen impact maken, resultaten zien. We hebben drie belangrijke pijlers ontwikkeld om deze ambities vorm te geven.

Bij een rol als innovatieve voortrekker hoort ook de eerste stappen zetten. Niet morgen, maar vandaag. Begin 2023 hebben we ons aangesloten bij het Science Based Targets initiative (SBTi). We hebben onze krabbel gezet onder het Klimaatakkoord van Parijs. Dat betekent dat we binnen twee jaar concrete routekaarten moeten overleggen waaruit blijkt dat we in 2050 100% COâ‚‚-neutraal zijn.

We mogen ontzettend trots zijn op alles wat we hebben bereikt. Maar het meest trots zijn we op onze betrokkenheid bij mens en milieu. Al 55 jaar is het onze drijfveer om de inzet van medewerkers te (h)erkennen. Alle initiatieven en innovaties dragen daaraan bij. Niet alleen voor ons. Maar ook voor de komende generaties.
Mens voorop

Om de mensgerichte familiewaarden voor CSU, Tzorg en Zizo te onderstrepen, staat de medewerker in alles voorop. Iedereen is welkom en neemt deel aan het programma Fris in je Werk, waarin actieve ondersteuning wordt geboden op mentale, fysieke en financiële fitheid. Met een breed scala aan ondersteuning op de werkplek of in de thuissituatie staat de organisatie dicht bij haar medewerkers. Zoals met de in 2023 met Nibud geïntroduceerde Werkurenverbeteraar, waarmee men kan berekenen wat het effect is van meer werken op het nettoloon zonder toeslagen te verliezen. Alle 28.000 medewerkers kregen ook in 2023 de mogelijkheid tot gratis sporten.

Bedankt voor een initiatiefrijk jaar

In dit jaarverslag vind je alles wat we in 2023 bereikt en geleerd hebben, op een rij. Dat maakt ons enorm trots en we willen iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen enorm bedanken. We zijn aanpakkers die met elkaar heel veel voor elkaar krijgen. Samen maken we de wereld schoner, socialer en groener. Samen maken we de toekomst.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven