9 oktober 2019: Derde versie van World Summit AI 2019 in Amsterdamse Gashouder

 9 oktober 2019: Derde versie van World Summit AI 2019 in Amsterdamse Gashouder

okt10

Misschien heeft u hem gemist afgelopen jaar, de World Summit AI in Amsterdam. Geen nood, in 2019 vindt hij weer plaats, en u heeft nog een paar dagen voor de early bird-korting.

Dit jaar vond de World Summit AI voor de tweede keer plaats in de Gashouder: ’s werelds meest toonaangevende en belangrijkste event over Artificial Intelligence (AI) en alles wat daarmee te maken heeft. 140 invloedrijke namen in AI hebben gesproken, zoals Cassie Korzykov van Google en Steve Chien van NASA. Daarnaast zijn ook tech-bedrijven als Facebook, IBM, Google, Uber en Apple aanwezig. Het congres richt zich onder andere op het delen van kennis en biedt belangrijke kansen om te netwerken. Dit jaar waren de thema’s Enterprise, Startups & Investors en Deep Tech staan hierbij centraal. Kijk hier voor een terugblik.

Allemaal

En via een tussenstop op 10 en 11 april met de World Summit AI America’s in Montreal vindt op 9 en 10 oktober de derde editie van de World Summit AI in Amsterdam plaats. De verwachting is dat de aandacht voor AI nog verder gaat groeien, vooral omdat AI ons allemaal aangaat, zo vertelt Catelijne Muller in haar blog op de website van de de World Summit AI: “AI gaat over het grote technische bedrijf, dat probeert de AI-race bij te houden, terwijl we onze waarden proberen te respecteren. Over de startup, die een AI-tool probeert te bouwen om een ​​grote maatschappelijke uitdaging aan te pakken, maar geen toegang tot hoogwaardige gegevens om deze te trainen. Over de ethicus, uitzoeken hoe je AI 'ethisch' kunt maken en vraag je je af of we dat wel zouden willen. Het gaat over onze kinderen, die waarschijnlijk zullen leven in een wereld waar het volkomen normaal is dat je telefoon tegen je praat. Kunstmatige intelligentie gaat over ons allemaal. Het zou ons allen moeten betrekken.”

Alliantie

Dus ook de werknemer, mits verantwoord, en daarom heeft Catelijne Muller de Nederlandse Alliantie voor Kunstmatige Intelligentie opgericht: ALLAI Nederland: de eerste nationale alliantie in Europa om alle belanghebbenden samen te brengen om samen te werken aan Verantwoorde AI.

Welke thema’s er op de aanstaande World Summit aan de orde komen is nog niet bekend gemaakt, maar de kans is groot dat het net zo spectaculair wordt als dit jaar. Kijk hier voor meer info.

Bron: World Summit AI

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

woensdag 9 oktober 2019permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven