Waterstofauto is nu te testen

Waterstofauto is nu te testen

Elektrische auto’s zijn er al in allerlei soorten en merken. De ‘next step’ is een waterstofauto. Hyundai is met de NEXO een van de eerste producenten, en de hagelauto is nu te testen.

De elektrisch aangedreven SUV Hyundai NEXO met brandstofcel – met 4 procent bijtelling voor zakelijke rijders – kan liefst 665 kilometer (volgens WLTP) afleggen op een volle tank waterstof. Bovendien is de NEXO geheel emissievrij, het enige wat de NEXO uitstoot is water. 

De NEXO is een doorontwikkeling van de Hyundai ix35 FCEV, die in 2013 als eerste in serie geproduceerde auto met brandstofcel op de markt kwam. De NEXO stoot dus geen uitlaatgassen uit, volgens het Zuid-Koreaanse automerk filtert en zuivert hij tijdens het rijden zelfs de lucht. Voor een optimale werking van de brandstofcel moet de binnenkomende lucht namelijk worden gezuiverd. Het uiterst efficiënte en duurzame high-performance luchtfilter van de NEXO verwijdert microdeeltjes kleiner dan PM2,5. Kortom, de luchtfilters in de NEXO zorgen ervoor dat 99,9% van de deeltjes wordt gezuiverd. De gezuiverde lucht die niet naar de brandstofcel stroomt, verlaat de NEXO schoner dan het daarvoor was binnengekomen. Het aanraakscherm geeft de hoeveelheid luchtzuivering en CO2-reductie weer die is bereikt.

De NEXO was eerder al aangekondigd door Hyundai; nu is hij beschikbaar om te testen. Kijk hier voor meer informatie.

Bron: Hyundai

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven