Arjan de Putter

Arjan de Putter

Experts SWP.

Functie:Bestuurder EV Coöperatie
Telefoon:0641 28 90 84

E-mailadres:
Website:

Arjan de Putter richtte samen met Jan Rooderkerk medio 2018 de EV Coöperatie op. Zij hebben ook de dagelijkse leiding. De coöperatie bundelt experts en leveranciers die actief zijn op het gebied van duurzame mobiliteit.

Arjan weet waarover hij het heeft. Hij verbrak in 2016 het bestaande wereldrecord 48 uur elektrisch rijden en mag zich sinds 2018 wereldrecordhouder 24 uur waterstof elektrisch rijden noemen.

Als HTS-er Autotechniek is hij een autoliefhebber pur sang én gek op innovaties. Niet verwonderlijk dus dat hij even enthousiast als pragmatisch over elektrische auto’s schrijft voor de website www.E-xpeditie.nl. Arjan heeft vrijwel elke elektrische auto die op de Nederlandse markt te koop is inmiddels gedegen getest. Hij kijkt daarbij verder dan de techniek. Elektrisch rijden vergt namelijk ook een gedragsaanpassing.

Hij is daarbij niet blind voor de paradox. Mensen willen een grote actieradius en dat betekent een massa batterijen aan boord. Dat doet een aanslag op de hoeveelheid beschikbare grondstoffen én het vergt extra energie om die massa elke keer te versnellen en weer te vertragen. Het alternatief is waterstof. Dat heeft weer als keerzijde dat er veel energie verloren gaat bij de productie. Organisaties zullen dus complexe keuzes moeten maken om ook in de toekomst mobiel te blijven. Met zijn aanstekelijke enthousiasme helpt Arjan hen namens de EV Coöperatie graag daarbij. 

Last but not least, zowel Jan als Arjan zijn ook volbloed ondernemers. Arjan ontwikkelt ook zelf en zet nieuwe concepten in de markt.  Voorbeelden daarvan zijn de Waterstof Challenge (evenement), de ElektriciTijdrit (ICT-component voor evenementen) en GoDutz (Urban Electric Vehicle). Zie ook:

http://www.evcoop.nl

https://linkedin.com/in/arjandeputter

http://www.e-xpeditie.nl

http://www.waterstofchallenge.nl

http://www.elektricitijdrit.nl

http://www.godutz.com

Naar het overzicht

Terug naar boven