Vincent Schenkels

Vincent Schenkels

Experts SWP.

Functie:Oprichter/Eigenaar
Organisatie:The Enablers
Telefoon:+31612233404

E-mailadres:
Website:

Vincent Schenkels heeft in de kantooromgeving brede ervaring opgedaan als (facility en support) manager en senior consultant. De gemeenschappelijke delers daarbij zijn: change management, regie/uitbestedingsvraagstukken, reorganisaties en visie/strategie ontwikkeling op facility management. Hij heeft onder andere bij de Rabobank bijgedragen aan de landelijke visie op Facility Management,  stuurgroep rollen bij verschillende aanbestedingen op soft- en hard services, aanschaf en implementatie FMIS-sen en nieuw-/herbouwtrajecten. Als changemanager heeft hij de visie ontwikkeling en het transitiemanagement verricht van een grote, regionale samenwerking op facilitair.

Daarnaast zet Vincent zich in om young professionals en het vakgebied verder te brengen. In het verleden onder andere als programmamanager en bestuurslid bij F-MEX en regiovoorzitterschap bij FMN. Tegenwoordig als examinator en werkveldadvies commissielid bij de facilitaire opleiding van de Hogeschool Rotterdam. En als expert bij Smart WorkPlace.

Vincent analyseert vraagstukken vanuit een multidisciplinair oogpunt en neemt de business en eindgebruiker als middelpunt voor de inrichting van business support. Hij heeft een sterke affiniteit met en ervaring in het werken in een internationale IT-omgeving. Waarvan recentelijk als “global offering lead” op Facilities Management bij één van de grootste IT-bedrijven wereldwijd op het ServiceNow platform.

Met The Enablers wil hij een sterke bijdrage leveren aan het vernieuwen van het vakgebied, dat hij enabling management noemt. Hij helpt daarbij organisaties als verbinder, versneller, initiator of innovator. Hij is overtuigd dat verandering voortkomt uit “zelfstandige ontwikkeling” en helpt individuen, groepen en/of organisaties dit door te maken. Zijn passie is dat in evenwicht te doen tussen rendement, mensen en de planeet. Daarnaast is hij coach (TMA methodiek) en helpt hij ondernemers met de “why, how, what” definiëren.

Hij denkt dat in de toekomst werkplekondersteuning met name gericht is op employee engagement, waarbij B2C verdienmodellen centraal zullen staan en de medewerker zelf bepaalt welke werkplekondersteuning hij/zij wenst en in hybride omgevingen ook waar en wanneer. Nieuwe business modellen als Werkplek as a Service (WaaS) en Facilities as a Service (FaaS) zullen volgens hem het nieuwe normaal worden.

Zijn aanpak is te kenmerken als: inlevend, ontwikkelings- en oplossingsgericht, logisch redenerend, praktijk en theorie verbindend, analytisch en pragmatisch.

Social Media

Linkedin   Twitter   

Nieuws

Naar het overzicht

Terug naar boven