28 november 2019: Ontspannen op kantoor

28 november 2019: Ontspannen op kantoor

Hoe ontspannen mensen op het werk? Dat onderzoekt Smart WorkPlace partner Healthy Workplace. De resultaten worden gepresenteerd tijdens het tweede Healthy Workplace symposium op 28 november.

Healthy Workplace ziet steeds meer initiatieven voorbijkomen van ontspanning op kantoor. De één doet tussen de middag een half uurtje yoga, de ander speelt een potje tafeltennis en weer een ander zoekt de frisse lucht op. Daarnaast laten cijfers van de volksgezondheidszorg zien dat er steeds meer mensen kampen met burn-out verschijnselen en dat dit de afgelopen decennia is toegenomen. Kortom, stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer één. Meer dan een miljoen Nederlanders lopen jaarlijks het risico op een burn-out, depressie of een andere werkgerelateerde psychische ziekte.

Onderzoek

Vanuit deze optiek is Healthy Workplace een onderzoek gestart naar hoe mensen ontspannen op het werk. Enerzijds doet Healthy Workplace dit door interventies op de werkplek te doen bij de partners. Een voorbeeld daarvan is een interventie die gericht is op ontspanning middels het bekijken van dolfijnen via Virtual Reality (VR). Daarnaast is Healthy Workplace een enquête gestart om te kijken hoe er op dit moment wordt omgegaan met ontspanning in een kantooromgeving. Healthy Workplace nodigt allen uit om mee te doen. Click daarvoor hier.

Symposium

De presentatie van de resultaten van dit onderzoek zullen gepresenteerd worden tijdens het tweede Healthy Workplace symposium op 28 november 2019. Zie jij de resultaten van dit onderzoek terug op 28 november? Meld je nu aan via de website en reserveer een plekje.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

donderdag 28 november 2019permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven