18 januari 2019: Innovatiepartnerschap als alternatief voor aanbesteding

18 januari 2019: Innovatiepartnerschap als alternatief voor aanbesteding

Echt goede duurzame matches van behoeften en aanbod zijn zeldzaam. De overdreven aandacht voor contractvorming staat innovatie vaak in de weg. Deze workshop geeft een breder perspectief en lijkt veel op VESTED.

Het innovatiepartnerschap is een relatief nieuwe aanbestedingsprocedure en voegt een extra mogelijkheid toe aan het pallet aan instrumenten om innovatiegericht in te kopen. Op 18 januari 2019 organiseert PIANOo samen met CROW en Rijkswaterstaat tijdens Infratech2019 een workshop over innovatiepartnerschappen in de praktijk. In deze workshop komen praktijkervaringen en vragen van geïnteresseerden over het innovatiepartnerschap bij elkaar. 

Deze nieuwe procedure onderscheidt zich in de mate van samenwerking tussen opdrachtgever en leveranciers en de mogelijkheid om na een onderzoeks- en ontwikkelfase het succesvolle pilotresultaat in te kopen. Iets wat met bijvoorbeeld pre-commercieel inkopen slechts in beperkte mate mogelijk is.

Samenwerking

In het bijzonder zijn de maatschappelijke transities op het gebied van klimaat, digitalisering en circulaire economie niet te realiseren zonder innovatie. De inkooporganisatie kan deze transities faciliteren met het innovatiepartnerschap. Dit vraagt om een intensieve samenwerking tussen opdrachtgever, markt en vaak ook kennisinstellingen. Want hoe breng je een innovatie tot wasdom? Hoe richt u het proces in? Deze vragen worden beantwoord tijdens de workshop.

Kijk hier voor meer informatie.

Bron: PIANOo

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

vrijdag 18 januari 2019permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven