12 februari 2019: Maken we echt stappen met Mobility as a Service?

12 februari 2019: Maken we echt stappen met Mobility as a Service?

Het innovatieve mobiliteitsconcept MaaS wordt gezien als de oplossing om Nederland bereikbaar te houden. Maar blijft het bij intenties of worden er daadwerkelijk stappen gezet? Het MaaS Congres 2019 praat je op 12 februari bij.

Een klein jaar geleden vond op 6 maart het MaaS Congres 2018 plaats. Ruim 280 beslissers en beïnvloeders in de mobiliteitssector namen hier aan deel. Ruim 30 sprekers gaven duidelijkheid over het concept, brachten het aandeel van betrokken partijen in kaart en zoomden in op praktische voorbeelden.

Tijdens de slotsessie concludeerden de deelnemers dat er nog veel werk aan de winkel was om van intenties naar stappen te komen. Zo zijn er een aantal belangrijke vragen die op een antwoord wachten:

  • Wie neemt de leiding? De markt? De overheid?
  • Het delen van data blijft een issue: bedrijven houden de kaarten strak tegen de borst. Hoe wordt het delen van data gestimuleerd en gereguleerd?
  • Wie is de reiziger en wat wil die eigenlijk?
  • Welke transitie maken mobiliteitsaanbieders door?
  • Wat is ervoor nodig zodat MaaS de bereikbaarheid verbetert?

Het MaaS Congres 2019, dat op 12 februari plaatsvindt in De Doelen in Rotterdam wil de draad oppakken, proberen deze vragen te beantwoorden en inventariseren of er daadwerkelijk stappen zijn gemaakt. Ook geeft het congres de stand van zaken over de zeven regionale MaaS-pilots.

Wie zich alvast wil voorbereiden kan terecht bij het gratis MaaS Webinar dat VerkeersNet op 14 januari verzorgde. Jan Pieter Rottier sprak met drie sprekers die ook op het aanstaande MaaS Congres 2019 hun visie over MaaS delen.

  • Tarik Fawzi (Hely). Hij vertelt over het idee achter en de eerste ervaringen met deze MaaS-app.
  • Pim van der Toolen (InTraffic). Hij deelt zijn visie op verantwoord datadelen in de MaaS-keten.
  • Luuk Brederode (DAT.Mobility). Hij legt uit hoe je potentie van MaaS voor iedere plek in Nederland in kaart kunt brengen.

Gratis terugkijken kan hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

dinsdag 12 februari 2019permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven