14 februari 2019: Smart Workplace-partner Breedweer opent eerste Blu-Me locatie

14 februari 2019: Smart Workplace-partner Breedweer opent eerste Blu-Me locatie

Op 14 februari wordt in het Pharos-gebouw in Hoofddorp de eerste Blu-Me locatie geopend met een inspirerende kick-off. Op een Blu-Me locatie bouwen mensen, bedrijven en instituten aan een nieuwe economie.

Blu-Me is een afkorting van Blue Economy, een concept dat werd bedacht door de wetenschapper Gunter Pauli. Het is een combinatie van ecologische, sociale en economische duurzaamheid. Met andere woorden: duurzaamheid die ook goed is voor mens en portemonnee.

De Blu-Me locatie is een initiatief van SWP-partner Breedweer en Merijn Bot. Jack Stuifbergen, directeur van Breedweer: “Een Blu-Me locatie is een voorziening waar mensen, bedrijven en instituten kunnen co-worken. Daarbij is het van belang dat ze de uitgangspunten van Blu-Me – betekenisvol en circulair ondernemen – onderschrijven, evenals de zeventien Sustainable Development Goals.”

De Blu-Me locatie begint in Hoofddorp op de zevende verdieping met 200 vierkante meter en biedt daar ruimte aan een 40-tal ondernemers. Stuifbergen wil echter graag zo spoedig mogelijk opschalen: “Op die locatie kunnen we uitbreiden naar 780 vierkante meter en circa 150 ondernemers. Daarmee vullen we een volledige verdieping.”

Ondertussen zijn Bot en Stuifbergen al druk bezig met andere locaties. Zo zijn er gesprekken voor een Blu-Me locatie in De Nieuwe Stad in Amersfoort, een dynamische microstad met ruimte om te werken, leren en verblijven.  En ook in Den Haag zijn er gesprekken over een vestiging.

Blu-Me biedt niet alleen een fysieke werkplek, maar wil ook het creatieve denken inspireren door inspirerende pitches, denktanksessies of workshops/seminars. Wie een abonnement neemt, krijgt niet alleen toegang tot alle Blu-Me locaties, maar ook korting op de workshops en seminars.

Ook de kick-off op 14 februari is nadrukkelijk bedoeld om te inspireren. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor Kees Klomp van Purpose People Practice, die het tot zijn doel heeft gemaakt om in Nederland de betekenis economie beweging aan te jagen.

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan hier aan.   

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

donderdag 14 februari 2019permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven