20 maart 2019: Hoe pas je geluk toe als bedrijfsmodel?

20 maart 2019: Hoe pas je geluk toe als bedrijfsmodel?

Ondanks de bewezen successen is het vaak nog onduidelijk hoe je geluk als bedrijfsmodel toepast in de praktijk. Daarom staat dit onderwerp centraal op het event over werkgeluk: Happy People – Better Business 2019.

Overheden en bedrijven kunnen niet meer om het thema werkgeluk heen. De wetenschappelijke bewijzen zijn overduidelijk: mensen die gelukkig zijn in hun werk zijn gezonder, creatiever, innovatiever en meer bevlogen dan hun minder gelukkige collega’s. Gelukkige medewerkers dragen tevens bij aan een hogere arbeidsproductiviteit en een grotere klanttevredenheid – met betere (bedrijfs)resultaten tot gevolg.

Ondanks de bewezen successen is het vaak nog onduidelijk hoe je geluk als bedrijfsmodel toepast in de praktijk. Daarom organiseert het HappinessBureau samen met Fontys Hogescholen en het Parktheater Eindhoven op 20 maart 2019 voor de vierde keer het grootste Nederlandse event over werkgeluk: Happy People – Better Business 2019. Chief Happiness Announcer deze dag is Jörgen Raymann. 

Sprekers

Tijdens het event zijn er inspirerende presentaties van sprekers uit binnen- en buitenland en een breed aanbod van sessies door organisaties die gelukkig werken al succesvol in de praktijk toepassen.

De eerste plenaire spreker is Kees Klomp. Hij spreekt over de belangrijkste kenmerken van de Betekeniseconomie en het daarbij horende betekenisvolle ondernemerschap en betekenisvolle werkgeverschap. Aan de hand van vele concrete handleidingen en voorbeelden helpt hij de aanwezigen om ook betekenisvol aan de slag te gaan. 

De tweede plenaire spreker is Michiel Goemans. Hij is 25 jaar kapper en runde jarenlang zijn bedrijven en zijn personeel vanuit een streng hiërarchisch management systeem. Inmiddels is hij van ‘baas’ ‘supporter’ geworden in zijn eigen bedrijf. Daar beslist iedereen nu samen in een open en eerlijk verhaal, waarin ook zijn tegenslagen worden besproken. In zijn bijdrage vertelt Goemans wat deze verandering als ondernemer met je doet en wat het in je onderneming teweegbrengt.

De derde plenaire spreker is Gea Peper, oprichter en eigenaar van het HappinessBureau. In haar presentatie zal Gea met inspirerende voorbeelden ingaan op de 10 do’s en don’t’s van werkgeluk. 

De laatste plenaire spreker is Tim Dorsett. Hij richtte in 1999 Innocent Drinks op, een bedrijf dat 100 procent gezonde smoothies maakt. Het bedrijf met 10 vestigingen en 450 medewerkers en een hoofdvestiging in Londen werd in 2018 uitgeroepen tot het op twee na beste bedrijf om voor te werken.

Naast de vier plenaire sprekers zijn er ook twee rondes met Happiness at Work Sessies. Een overzicht van deze sessies vindt u hier.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

woensdag 20 maart 2019permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven