19 juni 2019: Met Routekaart gemeenten en BIM komen tot ‘Digital Twin’

19 juni 2019: Met Routekaart gemeenten en BIM komen tot ‘Digital Twin’

De Routekaart gemeenten en BIM schetst wat de samenhang is tussen de verschillende rollen van de gemeente op het gebied van informatie, ruimte en vastgoed.

De Routekaart gemeenten en BIM is bedoeld om te komen tot een digitaal model van het gemeentelijk gebied, de ‘digital twin’. Hiermee kunnen ruimtelijke ontwikkelingen gevolgd en gestuurd worden, bijvoorbeeld die op het gebied van energietransitie, circulariteit en de omgevingswet. Het document laat zien hoe je het zou kunnen benaderen en welke standaarden er zoal zijn.

De route naar de ‘digital twin’ wordt in beeld gebracht via vijf wegen: Basis- en Kernregistraties, Leefomgeving, Gemeentelijk Vastgoed, Openbare Ruimte, Organisatie. Elke weg kent een aantal stations.

De Routekaart wordt verder uitgewerkt tijdens de bijeenkomst ‘Handige informatie’ van Bouwstenen voor Sociaal, op 19 juni in Amersfoort. Tijdens de bijeenkomst gaan deelnemers in gesprek over de toekomst van informatiemanagement in de publieke sector.

Aan bod komen onderwerpen als sturingsinformatie op basis van 3D, de ervaring met BIM, het gewenste informatiemodel voor vastgoed en een mogelijke opleiding voor informatiemanagers.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

woensdag 19 juni 2019permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven