Expertpanel beantwoordt vragen ziekenhuizen in kader corona

Expertpanel beantwoordt vragen ziekenhuizen in kader corona

TNO, TU Eindhoven, VCCN en Smart WorkPlace partner Royal HaskoningDHV vormen een expertpanel dat vraagstukken beantwoordt over de technische infrastructuur van ziekenhuizen in relatie tot het coronavirus.

Om het verwachte toenemende aantal coronapatiënten op te vangen zullen naast isolatiekamers en IC-ruimten ook andere ruimten geschikt moeten worden gemaakt voor de verzorging van coronapatiënten. In veel gevallen vraagt dit om aanpassingen aan de klimaat- en luchtbehandelingssystemen om besmettingen naar verzorgend personeel en andere patiënten te minimaliseren.

Ziekenhuizen zitten met veel vragen: Welke ruimten zijn geschikt om aan te passen? Hoe organiseer je de logistiek als er patiënten op de gang moeten worden opgevangen? Operatiekamers staan op overdruk, welk risico brengt dit met zich mee? Moeten de warmtewielen uitgezet worden? Moet de luchtbevochtiging uitgezet worden of juist verhoogd? Aan de hand van de vraag wordt een expertpanel samengesteld waarmee een zorgorganisatie in gesprek kan treden.

Roberto Traversari, specialist contaminatie-control van TNO: “We merken dat er bij ziekenhuizen dit soort vragen leven nu ze moeten opschalen in verband met het toenemend aantal coronapatiënten. We zetten graag onze kennis in om de zorgsector te ondersteunen.” De experts zullen afhankelijk van de behoefte, telefonisch, via email of via video-conferencing hun visie op de problematiek geven en aanvullende vragen beantwoorden.

Op deze wijze kan snel worden ingespeeld op acute kwesties die er vanuit contaminatie-control en luchtbehandeling momenteel spelen. Wim Maassen, verbonden als Fellow aan de TU Eindhoven: “We willen graag met ons expertiseteam bijdragen om deze eerste dringende vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.”

Ziekenhuizen kunnen hun vragen via expert.panel.corona@tno.nl voorleggen bij het panel. Het expertpanel bestaat uit:

  • Roberto Traversari PhD MBA BSc, sr. onderzoeker – TNO
  • Wim Maassen MSc PDEng TU/e Fellow – TU Eindhoven
  • Anne Brouwer MSc, sr. adviseur – Royal HaskoningDHV

Klik hier voor FAQ aan het Expertpanel Corona Gezondheidszorg.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven