Gemeente Breda

Postbus 90156
4800 RH Breda

T: 14076


Breda is een bruisende en historische stad in het zuiden van Nederland met zo'n 183.000 inwoners en daarmee de negende gemeente van Nederland. Eigentijds en toch meer dan 750 jaar oud. Het bruist tussen de eeuwenoude monumenten, het water en het groen.

Breda ligt aan de spoorlijn tussen Amsterdam en Brussel. De stad staat bekend om haar prachtige oude binnenstad en ook om haar haven. Breda heeft een belangrijke regionale functie.  Of het nu gaat om de terrassen op de Grote Markt, het nieuwe stationsgebied of evenementen als BredaPhoto, het beroemde Jazz Festival of de Blind Walls Gallery met zijn honderd muurschilderingen. Breda, de Parel van het Zuiden, is ook de thuisbasis van een bloeiende studentengemeenschap.

In Breda houden we niet alleen intens van het leven, we proberen het leven nóg wat mooier te maken. Voor én met elkaar. Breda staat niet stil, de stad beweegt vóóruit. Een historische en leefbare stad, een plek waar dynamiek geen grenzen kent. Een verrassende ontmoetingsplek waar creatievelingen, impactmakers en vernieuwers de ruimte hebben om te pionieren. En waar het leven gewoon heerlijk is.

Bezoekadres: Claudius Prinsenlaan 10, 4811 DJ Breda Google Maps

Social Media

Twitter   Facebook   Instagram   

Nieuws

Naar het overzicht

Terug naar boven