Vitra


T: 020 517 4444

Mission Statement
Samen met fantastische ontwerpers innovatieve producten en concepten creëren, dat is waar het bij Vitra om draait. Ze worden ontwikkeld in Zwitserland en wereldwijd ingezet door architecten, bedrijven en privégebruikers die er inspirerende omgevingen mee creëren om in te wonen, te werken en te winkelen maar ze ook toepassen in publieke ruimtes. De klassiekers van Vitra staan voor avant-gardistisch twintigste-eeuws design. Ook vandaag nog wil Vitra grenzen verleggen in design door zijn technische en conceptuele expertise te combineren meld de creativiteit van hedendaagse ontwerpers.

Vitra is al tachtig jaar lang een familiebedrijf en gelooft in langetermijnrelaties met klanten, medewerkers en ontwerpers, duurzame producten en groei en de kracht van een goed ontwerp. De Vitra Campus, met gebouwen van de hand van een aantal architecten met wereldfaam, en het Vitra Design Museum, met tentoonstellingen over design en architectuur, designarchieven en een uitgebreide meubelcollectie, maken allemaal deel uit van Vitra. Ze zijn een inspiratiebron voor bezoekers, belichten het ontwerpproces en vormen een ideale voedingsbodem voor innovatie.

Home
De Vitra Home Collection bestaat uit meubels, lampen en accessoires voor privéwoningen. Er zitten enkele welbekende klassiekers bij zoals de Eames Lounge Chair en de Panton Chair, maar ook heel
wat stukken van hedendaagse ontwerpers. De Vitra Home Collection volgt het principe van de collage – het idee dat een levendige woonruimte niet uniform moet zijn, maar net aan karakter wint door een mix van oud en nieuw, klassiek en modern.

Office
Al meer dan vijftig jaar lang ontwikkelt Vitra innovatief, functioneel en mooi kantoormeubilair. De rol van het kantoor is met de tijd enorm uitgebreid en intelligente ruimtelijke oplossingen dragen sterk bij tot de identiteit en het succes van moderne bedrijven. Vitra werkt nauw samen met de klant om tot een interieurconcept op maat te komen. Dat moet de groeiende behoeften van het leven van alledag – versnelling, technologische vooruitgang en maatschappelijke veranderingen – verenigen met de individuele bedrijfscultuur.

Public
Sinds Vitra in de jaren vijftig meubelontwerpen van George Nelson en Charles en Ray Eames begon uit te voeren, richt het bedrijf zich ook op de inrichting van openbare ruimtes. Vitra beschouwt het inrichten van openbare ruimtes als een prachtige kans om de positieve invloed van design te laten zien, in luchthavens, stations, culturele instellingen en scholen of ook nog in cafés, restaurants en hotels.

www.vitra.com

Social Media

Linkedin   Twitter   

Nieuws

Naar het overzicht

Terug naar boven