Verspillingsfabriek bereidt voedselreststromen alsnog tot soepen

Verspillingsfabriek bereidt voedselreststromen alsnog tot soepen

Voedselreststromen van onder andere supermarkten leveren dankzij de Verspillingsfabriek alsnog mooie eetbare producten op zoals soepen. Voor thuis, maar ook voor in het bedrijfsrestaurant.

Voedselverspilling is een groeiend probleem. Jaarlijks gooien we minstens voor 5 miljard euro weg aan voedsel waar niks aan mankeert. Cateraar en duurzaam ondernemer Bob Hutten kon het niet langer aanzien en hij startte in 2016 de Verspillingsfabriek.

'Barstensvol'

Direct vanaf de start krijgt De Verspillingsfabriek uit alle hoeken van het land reststromen aangeboden. Van tomaten tot kleine aardappelen en uien, maar ook stierenkalfjes van een kalfsmesterij. Al die reststromen worden verwerkt tot kant-en-klaargerechten zoals goulashsoep, Aziatisch stoofvlees, tomatensoep, champignon- en paprikasoep en boeuf bourguignon. Onder het merk ‘Barstensvol’ zijn deze gerechten toch nog in het schap van de supermarkt terecht gekomen.

Mooie successen geboekt

Dat ging niet zonder slag of stoot, want supermarkten reageerde aanvankelijk lauw. Maar afgelopen jaar heeft hij mooie successen geboekt: Jumbo, Sligro en Emté Supermarkten zijn partner geworden. De volgende stap kunnen bedrijfsrestaurants zijn, zodat de footprint van deze bedrijven kan worden worden verbeterd.

Circulaire oplossingen

Dit jaar zet Hutten een volgende stap met het partnerschap dat hij met Rabobank Nederland is aangegaan. Samen willen ze hét kennis- en expertisecentrum realiseren op het gebied van circulaire oplossingen voor voedselverspilling.

Bron: Verspillingsfabriek/MaatschapWij

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven