Routekaart Duurzaam Vastgoed gelanceerd

Routekaart Duurzaam Vastgoed gelanceerd

Hoe ontwikkel je eenvoudig en kosteloos een energiestrategie mét sluitende begroting? Daarvoor lanceerde Smart WorkPlace partner CFP Green Buildings de Routekaart Duurzaam Vastgoed.

We staan met zijn allen voor de enorme opdracht om 50 procent CO2-reductie te realiseren in 2030 en 95 procent CO2-reductie in 2050. Maar hoe kunnen we dat realiseren op een rendabele manier en hoe kunnen we efficiënt samenwerken met verschillende partijen? De Routekaart Duurzaam Vastgoed van CFP Green Buildings ondersteunt hierbij. Met de tool ontwikkel je eenvoudig en kosteloos een energiestrategie mét sluitende begroting.

Economische kansen van verduurzaming inzichtelijk

De Routekaart Duurzaam Vastgoed geeft inzicht in het gemiddelde energielabel van een geselecteerde regio en toont het bouwjaar, de oppervlaktes en de huidige energiekosten. Daarnaast laat de Routekaart zien wat de verduurzaming van de gebouwen kost en oplevert in maatschappelijke en financiële zin. Bram Adema, CEO en oprichter van CFP, licht toe: “De Routekaart Duurzaam Vastgoed verschaft de data die besluitvormers nodig hebben bij het ontwikkelen van een energiestrategie richting 2030 en 2050. Je krijgt snel en kosteloos inzicht in de economische kansen van verduurzaming van vastgoed met een businesscase op landelijk-, gemeentelijk- en wijkniveau.”

Een Regionale Energiestrategie opstellen met de Routekaart Duurzaam Vastgoed

De Routekaart Duurzaam Vastgoed kan ook helpen bij het ontwikkelen van een Regionale Energiestrategie (RES). Adema: “Met de tool krijg je direct feitelijke getallen boven tafel die nodig zijn voor de ontwikkeling van een RES. Naast het maken van begrotingen en ontwikkelingsplannen, kun je op basis van de data ook zien hoeveel energie er na verduurzaming bespaard kan worden per regio. Zo weet je hoeveel groene stroom er in de toekomst opgewekt moet worden. In overleg met energieleveranciers, netbeheerders en andere belanghebbenden kun je vervolgens de infrastructuur hierop afstemmen en concrete plannen opnemen in de Regionale Energiestrategie.”

Aan de slag

De Routekaart Duurzaam Vastgoed is er voor drie groepen: overheden en provincies, woningcorporaties en commerciele vastgoedbeleggers en gemeenten.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven