28 november 2018: Nog een groot internationaal event in Amsterdam!

28 november 2018: Nog een groot internationaal event in Amsterdam!

nov30

Naast het Wellbeing Event vindt er deze herfst nog een groot internationaal event plaats in Amsterdam: het World Architecture Festival (WAF). Met als knallende afsluiter de Nederlandse toparchitect Rem Koolhaas.

Koolhaas, oprichter van het in Rotterdam gevestigde bedrijf OMA, zal het evenement op 28 en 30 november in de RAI Amsterdam afsluiten. Hij is niet de enige Nederlands architect die op het event acte de presence geven, want ook Francine Houben van Mecanoo, Kees Christiaanse van KCAP en Caroline Bos van UNStudio spreken op het WAF.

Nederlanders

"Dit is de eerste keer dat we het WAF in de Nederlandse hoofdstad zullen houden, en net zoals de Nederlandse meesters de leiding hadden over een Gouden Eeuw van artistieke inspanningen en expressie in de 17e eeuw, hebben Rem en zijn tijdgenoten een voortrekkersrol gespeeld bij architecturale innovatie die is geëxporteerd over en omarmd door de hele wereld," verklaarde Paul Finch, programmadirecteur van het World Architecture Festival.

Identiteit

Naast de Nederlandse toparchitecten zullen ook andere, internationale sprekers op het evenement aanwezig zijn, zoals Jeanne Gang, Sir David Adjaye, Caroline Bos en Sir Peter Cook. Thema dit jaar is identiteit, een concept dat ook prominent aan de orde kwam tijdens de Biënnale van Venetië van dit jaar. Presentaties en paneldiscussies zullen niet alleen gaan over hoe architectuur een uitdrukking kan zijn van persoonlijke, gemeenschappelijke en burgeridentiteit, maar ook hoe gebouwen en ruimte steeds vaker onderdeel zijn van die identiteitsvragen.

Kijk hier voor meer informatie. 

Bron: ArchDaily/WAF

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

woensdag 28 november 2018permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven