Drie typen vastgoed tegelijk BREEAM-NL In-Use gecertificeerd

Drie typen vastgoed tegelijk BREEAM-NL In-Use gecertificeerd

Voor het eerst zijn drie typen vastgoed tegelijk BREEAM-NL In-Use gecertificeerd met een portefeuille-aanpak. NEXT Real Estate had dankzij Smart WorkPlace partner CFP Green Buildings de primeur.

In totaal gaat het om 13 gebouwen en 54.000 vierkante meter vastgoed. Deze zijn verdeeld in vastgoed (8 kantoren), retail (4 winkelcentra) en logies (1 hotel). Van de 13 gebouwen zijn 11 Good gecertificeerd en 2 Very Good. NEXT Real Estate gaat de komende jaren door om de panden nog verder te verbeteren en te verduurzamen. Op basis van deze certificering is inzichtelijk welke acties genomen moeten worden om hiermee aan de slag te gaan. De portefeuille-aanpak voor een gemixt portfolio is uniek en heeft gezorgd voor een efficiency-slag. Het is mogelijk geworden om de aanpak te standaardiseren en hierdoor sneller en gerichter aan de slag te gaan.

Maurice Verkerk is Technisch Manager bij NEXT Real Estate. Hij ziet de certificering, waarmee NEXT Real Estate in maart 2018 startte en waarbij werd samengewerkt met CFP Green Buildings en de Dutch Green Building Council (DGBC), niet als einddoel, maar als startpunt en middel voor een continue verbetering van de duurzame prestaties. “NEXT Real Estate heeft als doelstelling BREEAM-NL In-Use te gebruiken om vanuit een juiste gecertificeerde basis verder te verduurzamen. Samen met CFP maakt Next Real Estate nu een meerjarenplan om ieder jaar haar vastgoed te verbeteren. Hierdoor kunnen afhankelijk van het gebruik en de status van het vastgoed de juiste investeringsbeslissingen worden genomen. Op de juiste manier verduurzamen met een positief resultaat voor zowel gebruiker, omgeving en eigenaar.” 

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven