ESA ESTEC kiest ISS voor Integrated Facility Services

ESA ESTEC kiest ISS voor Integrated Facility Services

Na een tendertraject heeft ESA ESTEC gekozen voor Smart WorkPlace partner ISS Facility Services als partner op het gebied van Integrated Facility Services. ISS gaat een breed pallet aan diensten verzorgen

ESA (European Space Agency) is een intergouvernementele organisatie van 22 Europese lidstaten die zich toelegt op het verkennen van de ruimte. ESA heeft locaties in verschillende Europese landen. Het European Space Research and Technology Centre (ESTEC) is de grootste locatie en het technisch hart van ESA, gevestigd in Noordwijk. 

Beide partijen sluiten een samenwerking voor de invoering van het IFS-concept voor facilitaire diensten op de locatie in Noordwijk. ESA en ISS Facility Services streven naar een langdurige samenwerking gericht op het continue verbeteren van processen en verdere integratie van dienstverlening met aandacht voor kosten, veiligheid en duurzaamheid. Ook innovatie speelt een belangrijke rol in de samenwerking. In Noordwijk werken 2800 medewerkers en worden jaarlijks 120.000 bezoekers ontvangen.

Contract voor 40 verschillende services

De overeenkomst is op 1 december gestart en omvat circa 40 verschillende services. ISS gaat een breed pallet aan diensten verzorgen, waaronder management, catering van 3 restaurants, cleaning, receptie, helpdesk, interne verhuizingen, logistieke dienstverlening, VIP drivers, landscaping, pest control, management van de sportfaciliteiten, vergaderservices, waste management en AV-support. Voor de cateringwerkzaamheden wordt een samenwerking aangegaan met de Italiaanse cateraar Pedevilla, die al actief werkzaam is voor ESA bij het European Space Research Institute (ESRIN) in Italië.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven