Schneider Electric presenteert WorkPlace Advisor

Schneider Electric presenteert WorkPlace Advisor

Op 30 januari presenteerde Schneider Electric, partner van Smart WorkPlace, tijdens haar event over Smart Buildings een overzicht van flexibele digitale diensten voor moderne kantoren onder de naam WorkPlace Advisor.

Directeur Debby Slofstra heette een ieder van harte welkom in het Hoofdkantoor van Schneider Electric in Hoofddorp dat voor Schneider Electric de proeftuin is voor alle oplossingen rondom Smart Buildings. In haar openingswoord refereerde Slofstra aan de visie van Jean-Pascal Tricoire, CEO en president van de Schneider Electric en onderstreepte daarmee de impact van technologie in de huidige samenleving: “Geef digitale innovatie een hoofdrol en vraag jezelf altijd af hoe zowel jouw eigen organisatie als jouw klanten dingen beter en anders kunnen doen.” Daarbij is het, zo gaf Slofstra aan, van belang dat een multinational als Schneider Electric ook haar verantwoordelijkheid neemt om de aandacht voor duurzaamheidsaspecten in de bedrijfsvisie te verankeren.

Algoritme-ontwikkelaars

Richard van Hooijdonk, trendwatcher en futuroloog, liet in talloze voorbeelden zien hoe groot de invloed van technologie op ons leven is. Over het menselijk welzijn; sensoren in lichamen, een irisscan in een spiegel die een hartinfarct kan voorspellen. Maar ook vertelde Van Hooijdonk over slimme gebouwen en mensen die daar werken. Aspecten zoals omgaan met data en ethiek kwamen voorbij. Daarbij deed hij een appel op de noodzaak van veranderen; niet alleen organisaties moeten veranderen, maar ook de leidinggevenden en de medewerkers. En dat is moeilijk want mensen houden niet van veranderingen. Disruptive management als nieuwe discipline zal ontstaan, algoritme-ontwikkelaars gaan komen en vele technologie-specialisten worden gevraagd voor innovatieve organisaties, scale-ups en start-ups. Leiders zullen vooral servant leaders moeten zijn die ruimte geven aan vele innovaties en binnen deze processen mensen helpen. Het bedrijf van de toekomst is een ecosysteem want mensen moeten samenwerken. Deze ontwikkeling brengt ook weer een nieuw beroep met zich mee, namelijk de ecosysteem-designer, zo rondde Van Hooijdonk zijn inspirerende presentatie af.

Cumulus Park

Een mooi voorbeeld hoe technologie de invloed gaat krijgen op de toekomstige leefomgeving werd verteld door Oliviana Bailey, community manager bij Cumulus Park. Vlak naast station Bijlmer Arena is het startsein gegeven voor een nieuw innovatiedistrict: Cumulus Park. Een plek waar verschillende instanties gaan samenwerken aan oplossingen voor grootstedelijke en maatschappelijke vraagstukken en onderzoek gaan doen naar nieuwe technologieën.

Hoe zorgen we ervoor dat de stad van de toekomst leefbaar blijft en dat mensen er ‘veilig en gelukkig’ blijven wonen? En hoe kan de identiteit van Amsterdammers beschermd worden in een digitale wereld? Zomaar wat voorbeelden van vraagstukken die in Cumulus Park, het nieuwe innovatiedistrict in Zuidoost, moeten worden beantwoord.

Door verschillende disciplines, sectoren en achtergronden aan elkaar te verbinden willen de initiatiefnemers − de gemeente, ING, het ROC en de Hogeschool van Amsterdam − projecten ontwikkelen die ‘vanuit een enkele organisatie niet gerealiseerd hadden kunnen worden’. Daarbij gaat het, naast het ontwikkelen van oplossingen op het gebied van bijvoorbeeld digitale identiteit en urbanisatie, ook om onderzoek naar nieuwe technologieën en hoe we daarvan kunnen leren.

Engage App

Brett Spindler, Building Advisor Business Development Manager bij Schneider Electric, en Erik Jaspers, verantwoordelijk voor productstrategie en -innovatie bij Planon, sloten af met een bijdrage over het belang van de waarom- en de hoe-vraag bij het doorvoeren van technologische innovaties in gebouwen en de gebouwde omgeving. De verbindende factor is de mens. Niet voor niets begon Spindler met de vraag: “How do we use enabling technology to make people happier?” In aansluiting daarop vertelde Spindler over Schneider’s Engage App: “A key ingredient in the creation of a smart building is ensuring that the occupants are able to effectively interact with services and functions. Schneider’s Engage App ensures the effective combination of building and corporate tools in a single mobile app. Engage provides a highly scalable platform delivering needed service to occupants of any building.”

“A key ingredient in the creation of a smart building is ensuring that the occupants are able to effectively interact with services and functions” - Brett Spindler (foto)

Workplace Advisor

Real time data en inzichten vanuit draadloze sensoren en andere apparaten om flexibele werkplekken te faciliteren, de gezondheid van medewerkers te verbeteren en facility services effectief te beheren, worden ingezet bij de Workplace Advisor. Hiermee biedt Schneider Electric niet alleen voordelen voor gebouwbeheerders en facility managers, maar ook voor een nieuwe generatie op de werkvloer die vraagt om comfort en een naadloze werkervaring.

“De nieuwe manier van werken die we vandaag de dag zien, vraagt om een ander design en aanpak van kantoorgebouwen om ze slimmer te maken”, aldus Hans Smid, Solutions & Technology Manager van Schneider Electric. “Gebouwbeheerders worden uitgedaagd om op feiten gebaseerde beslissingen te nemen om niet gebruikte kantoorruimte toch efficiënt in te zetten, kosten van facilitaire diensten te verlagen en een comfortabele omgeving te garanderen. Daarnaast dringen werknemers, met name de millennials en generatie Z, aan op goede naadloze ervaringen die hun productiviteit en tevredenheid verhogen."

EcoStruxure Workplace Advisor biedt essentiële analyses voor nieuwe of gerenoveerde kantoorgebouwen, waaronder: bezettingsanalyses, gezondheidsanalyses, geolocatie en navigatie.

EcoStruxure Workplace Advisor past zich continu aan met extra functionaliteiten, waaronder de analyse van mensen, het volgen van assets en integratie met andere gebouwsystemen zoals een reserverings- of ticketingsysteem.

Schneider Electric presenteert WorkPlace Advisor

Over Schneider Electric
Als specialist in digitale energiemanagement- en automatiseringsoplossingen biedt Schneider Electric onmisbare technologie voor een duurzame toekomst. Geïntegreerde oplossingen voor woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën dankzij onze energietechnologie, real-time automatisering, software en services worden aangeboden.

Daarbij gelooft Schneider Electric dat iedereen op de wereld recht heeft op toegang tot energie en om digitaal verbonden te zijn. Onze generatie heeft de kans om door middel van efficiëntie niet alleen vooruitgang voor iedereen, maar ook  een duurzame toekomst voor onze aarde te realiseren. Schneider Electric helpt iedereen op ieder moment om het meeste uit hun energie en middelen te halen. Dit wordt genoemd ‘Life is On’. www.se.com/nl

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven