Hybride werken in april centraal thema bij Smart WorkPlace

Hybride werken in april centraal thema bij Smart WorkPlace

Nu thuiswerken een blijvertje blijkt en het kantoor verandert, zoeken organisaties de juiste balans. Daarom is hybride werken in april het thema bij Smart WorkPlace.

Het advies ‘Hybride werken’ dat de SER onlangs uitbracht stelt dat hybride werken vraagt om een goede balans tussen zeggenschap en maatwerk. De SER vindt dat werkgevers over voldoende mogelijkheden tot maatwerk moeten beschikken bij de invulling van hybride werken die past bij de organisatie. Ook stimuleert de SER het overleg tussen werkgever en werknemer om gezamenlijk tot afspraken hierover te komen. Daarnaast vindt de SER dat er een herijking van juridische kaders nodig is.

Hybride werken stelt kortom organisaties voor een diversiteit aan uitdagingen. Om er maar alvast een paar te noemen:

-        Hoe richt ik het kantoor in op het hybride werken?

-        Hoe zorg ik dat cultuur en verbinding in een organisatie overeind blijven?

-        Hoe zorg ik voor de bijbehorende IT-voorzieningen?

-        Hoe stem ik thuiswerkvergoeding en reiskostenvergoeding op elkaar af?

Maar natuurlijk zijn er nog veel meer. Smart WorkPlace ziet dat organisaties naarstig op zoek zijn naar passende oplossingen. Heeft u initiatieven of innovaties die te maken hebben met hybride werken? Stuur dan een mail naar de redactie via peter@smartwp.nl.

Wilt u Partner van het Smart WorkPlace netwerk worden en daarmee koploper, innovator en integrator in het vormgeven van een slimme, gezonde en circulaire werkomgeving worden? Click dan hier voor een offerteaanvraag.

Terug naar boven