16 mei 2019: Filosoof Lammert Kamphuis daagt vastgoedprofessionals uit op DVDP

16 mei 2019: Filosoof Lammert Kamphuis daagt vastgoedprofessionals uit op DVDP

Hoe maak je als vastgoedprofessional project- en gebiedsontwikkeling tot een duurzaam succes? Om hen daarbij te helpen daagt filosoof Lammert Kamphuis ze uit tijdens een interactieve lezing op de Dag van de Projectontwikkelaar.

Lammert Kamphuis is filosoof en veelgevraagd spreker op congressen en festivalpodia (hij spreekt bijvoorbeeld al vijf jaar achter elkaar op Lowlands). Ook geeft hij regelmatig workshops voor organisaties en bedrijven. Daarnaast is hij als docent verbonden aan The School of Life Amsterdam.

Kamphuis onderzoekt al jaren hoe filosofen ons kunnen bijstaan in het alledaagse leven. Geïnspireerd door alle gesprekken daarover schreef hij het boek ‘Filosofie voor een weergaloos leven’. Daarin neemt hij je mee langs de meest behulpzame inzichten voor ons werkende leven.
Zo helpt Schopenhauer je om creatief te blijven, Diogenes je om je niet te veel aan te passen en de Nederlandse filosoof Huizinga prikkelt je om te blijven spelen in je werk. 

Tijdens de interactieve lezing daagt Kamphuis de vastgoedprofessionals uit om zelf meteen aan de slag te gaan met inzichten en gedachte-experimenten, zodat ze nieuwe perspectieven krijgen op hun eigen leven.

De interactieve lezing is de eerste plenaire lezing op de DVDP die op donderdag 16 mei plaatsvindt in Congrescentrum 1931 in Den Bosch. De organisatie van deze achtste editie is in handen van de NEPROM, samen met diverse partners.

Tijdens de DVDP wordt ook de NEPROM-prijs uitgereikt. Met de prijs wil de NEPROM de hoogwaardige ontwikkeling van locaties stimuleren en daarbij in het bijzonder de aandacht vestigen op het grote belang van goede samenwerking tussen overheid en professionele opdrachtgevers (marktpartijen). De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt. De gemeente Almere en ontwikkelaar Amvest wonnen met de ontwikkeling ZuiderDUIN de prijs in 2017.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

donderdag 16 mei 2019permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven