7 oktober 2021: Biophilic design en welzijn in het basisonderwijs

 7 oktober 2021: Biophilic design en welzijn in het basisonderwijs

Hoe kan de gebouwde omgeving het welzijn in het basisonderwijs beïnvloeden? Daarover organiseert Smart WorkPlace partner Interface op 7 oktober een webinar.

Het webinar kijkt aan de hand van nieuwe ontwikkelingen en trends hoe de gebouwde omgeving het welzijn in het basisonderwijs kan beïnvloeden. Biophilic design is daarbij één van de aandachtspunten.

Biofilie is de aangeboren aantrekkingskracht van de mens op de natuur. Biophilic design is een methode om de plaatsen waar we leven, studeren en werken zo te ontwerpen dat ze voldoen aan onze diepe en fundamentele behoefte om verbonden te zijn met de natuur. De effecten met de verbinding met de natuur gaan daarbij veel verder dan alleen maar esthetisch.

Architect Nikki de Boer van RoosRos Architecten en Interface Concept Designer Lieke Willems (foto) nemen de deelnemers tijdens het webinar mee op een designreis over de trends in het onderwijs en geven enkele inspirerende voorbeelden. Registreren voor het webinar kan hier.

Op 31 maart 2020 organiseerden Interface en Smart WorkPlace het webinar 'Werken in een op de natuur geïnspireerde omgeving' - Voor de verbetering van ons welzijn en de planeet’. Het webinar kunt u hier terugkijken. Lieke Willems sprak tijdens dit webinar over Human Centred Design. In de aanloop naar het webinar verscheen ook een interview met haar.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

donderdag 7 oktober 2021permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven