5 oktober 2023: Opleiding workplace management (in 6 dagdelen)

 5 oktober 2023: Opleiding workplace management (in 6 dagdelen)

nov02

Met de opkomst van kenniswerk neemt de noodzaak voor organisaties toe om medewerkers adequaat te ondersteunen bij de dagelijkse uitvoering van hun werkzaamheden, zowel in de kantooromgeving als op de werkplek thuis. 

Deze ontwikkeling vraagt om een integrale benadering van workplace management: vakgebieden als human resource management, ICT, vastgoed, facility management en mobiliteit zijn in de context van de werkomgeving nadrukkelijk met elkaar verbonden. Dit komt bij steeds meer thema’s naar voren, zoals: vitaliteit en welzijn van de medewerker, workplace branding, hybride werken, duurzaamheid. Daarbij werkt de coronacrisis als katalysator; manieren van werken veranderen structureel en mensen zijn zich meer bewust van hun behoeften en werkomgeving.

Deze ontwikkeling vraagt om T-shaped workplace professionals, die specialistische vakkennis combineren met brede basiskennis van alle betrokken disciplines. Ook hebben vaardigheden nodig om met een brede blik te kunnen analyseren en communiceren, zowel met gebruikers als met beslissers.     

Hoe gaat de opleiding in zijn werk?
De opleiding bestaat uit 6 modules:

  1. Introductie workplace management | Jan Gerard Hoendervanger – Hoofddocent
  2. Mens en organisatie | Ruurd Baane – Eigenaar Bright & Company
  3. Werklocaties en mobiliteit | Cees van der Spek – Public affairs & corporate relations director EDGE Technologies
  4. Werkplek en services | Hester van Sprang & Arrien Termaat – Oprichters MeerWaarde huisvestingadvies
  5. ICT en Smart buildings | Edwin Koose – Algemeen directeur bij Ventus
  6. Businesscase en afronding | Jan Gerard Hoendervanger – Hoofddocent

Daarnaast wordt een realistische businesscase ontwikkeld, als rode draad door de modules. Hierdoor leer je de nieuwe inzichten en vaardigheden meteen toe te passen in de praktijk. De businesscase verschilt per editie en speelt altijd in op de actualiteit, zodat alle geleerde stof direct toepasbaar is.

De belofte die wij maken
Als de WorkPlace Academy geloven wij erin dat theorie en praktijk hand in hand gaan. Wij hebben daardoor de experts uit de markt en het onderwijs samengebracht en de opleiding workplace management ontwikkelt. Gedurende de 6 modules leer jij de kennis en vaardigheden kennen en toepasbaar maken, zodat jij hier binnen jouw organisatie direct mee aan de slag kan gaan. Zijn er achteraf nog vragen? Dan hebben wij ons expert netwerk dat wij altijd kunnen inschakelen om jou verder te helpen.

Opleiding workplace management (in 6 dagdelen)Opleiding workplace management (in 6 dagdelen)Opleiding workplace management (in 6 dagdelen)

Vragen over de opleiding of wil jij meer informatie ontvangen? Stuur vrijblijvend een mailtje naar ons via daniel@smartwp.nl

Resultaten
Je hebt kennis over de verschillende disciplines die komen kijken bij het hedendaagse workplace management. Je weet daarbij de vaardigheden toe te passen binnen jouw organisatie en kan samenwerken met de andere betrokken afdelingen.

Voor wie?
De opleiding is voor professionals op de vakgebieden van Facility Management, Human Resource Management, ICT, vastgoed, mobiliteit, maintenance en duurzaamheid. Daarbij is drie jaar relevante werkervaring op HBO- of WO-niveau wenselijk. De opleiding is gericht op verbreding en op samenwerking tussen de verschillende vakdisciplines.

Locaties van de sessie
Dag 1 | 10h00 – 17h00 | VGZ Arnhem
Dag 2 | 13h00 – 17h00 | Bureau van der Vorm Houten
Dag 3 | 13h00 – 17h00 | CIC Rotterdam
Dag 4 | 10h00 – 18h30 | Edge Stadium Amsterdam

Download hier brochure: brochure_opleiding_workplace_management.pdf
Aanmelden kan hier: inschrijven opleiding workplace management

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

donderdag 5 oktober 2023permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven