Welkom op de WPX: dag 1 is gestart!

Welkom op de WPX: dag 1 is gestart!

De eerste dag van de WorkPlace Xperience is met veel enthousiasme van start gegaan. In dit artikel lees je een paar highlights van de dag: dit zijn de sprekers, workshops en innovaties die vandaag in de Van Nelle Fabriek te zien zijn.

Bekijk het programma en je vindt een weelde aan experts en partners, die kennisdelen op onder andere de stages Gaia, Creatio, Nexus en Fortuna.

Vandaag vind je de onder anderen de volgende sprekers op het podium:

Ranomi Kromowidjojo

Olympisch zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo spreekt op de WorkPlace Xperience over haar levenslessen naar succes. Hoe werk je aan geluk en aan het realiseren van je doelen in je werk? Ranomi vertrouwde haar levenslessen toe aan het papier van het boekje dat ze overal mee naar toe nam. Met haar ervaringen wil zij nu mensen helpen.

Ernst-Willem van Drumpt

Ernst-Willem van Drumpt vertelt over de bouw en inrichting van het in 2023 opgeleverde duurzame en flexibele Alliander-kantoor Amsterdam-Westpoort. Wat waren de uitdagingen? Een prettige en gezonde werkomgeving staat voor opdrachtgever Alliander hoog in het vaandel. Werken in een houten gebouw vermindert onder andere stress, verlaagt de hartslag en verbetert de concentratie. “Kortom, het kantoorgebouw is én functioneel én gezond.”

Chris Huijbrechts

Chris startte zijn carrière als aannemer maar vond zijn ware passie in projectmanagement, een vakgebied waarin hij sinds 2004 excelleert en waar hij zich sinds 2016 als Senior Projectmanager bij Solved voor inzet. Hij werd in 2011 partner bij Solved projectmanagement. Zijn expertise ligt in het soepel leiden van projecten, waarbij hij samen met het projectmanagement-team zorgt dat verhuizingen en verbouwingen succesvol en conform de wensen van de opdrachtgever verlopen.

Designers

Daarnaast ontdek je samen met de designers hoe je onder andere het onderwerp effectief vergaderen beetpakt en je integraal afval- en grondstoffenmanagement invult.

Rob de Haas

Het is voor De Haas niet de eerste keer dat hij het onderwerp effectief vergaderen beetpakt: wereldwijd trainde en inspireerde deze expert al meer dan 25.000 mensen op het gebied van onder andere zakelijke creativiteit en effectief vergaderen. Hij schreef boeken: ‘Praktijkgids online vergaderen. Anders verbinden, beter presteren’ (2020) en ‘Ongewoon goed vergaderen. Slimmer. Korter. Inspirerender.’ (2015). En staat nu op de WorkPlace Xperience als designer.

Willem Sterkenburg

De rol van duurzaamheid. Als designer legt Willem Sterkenburg op WPX 2024 de nadruk op integraal afval- en grondstoffenmanagement. Dat is volgens hem “Een kleine stap terug in de keten, maar een grote sprong vooruit in duurzaamheid”.

Innovaties

Daarnaast staan er introducties van diverse innovaties op de rol. Zoals op de stand van KÖHL: daar vind je onder andere de volledig biologisch afbreekbare PET-VILT schaalstoel. Ook ondervind je hier hoe de Air Seat bewegend zitten stimuleert. En op de stand van Belimo hoor je meer over de innovatie die voor de CSU Smart Solution of the Year award is genomineerd, de Energy Valve 4.2. Ook krijg je advies over ontwerp op de werkplek en maak je kennis met Office NXT. Investeren in menselijk kapitaal en het uitgangspunt ‘Human First’ staan hier centraal. In dit artikel lees je meer hierover. 

Kun je niet wachten om deze experts te ontmoeten en deze noviteiten te ontdekken? Registreer je dan voor de WPX 2024. Je bent vandaag nog welkom en vanzelfsprekend staat er morgen, 17 april, wederom een programma vol kennisdeling en innovatie op je te wachten. Bekijk hier de livestream.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven