Daniël Koningen

Daniël Koningen

Experts SWP.

Functie:Directeur
Organisatie:Aestate

E-mailadres:
Website:

Daniël Koningen (1979) is als senior adviseur werkzaam bij Aestate BV /Ontrafelexperts, waarvan sinds 2015 directeur en mede-eigenaar is. Aestate is een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van integrale verandering van organisatie, huisvesting, IT en facilitaire dienstverlening. In de periode van 2007 tot 2015 heeft Daniel in diverse rollen als zelfstandige gewerkt bij diverse opdrachtgevers in de publieke sector.

Voor opdrachtgevers als ministeries, provincies, gemeentes en universiteiten begeleidt Daniël als programma- / procesmanager huisvestingstrajecten en politiek complexe bestuurlijke processen op bestuurs- en directieniveau. Zo heeft hij in een recente opdracht als proces- / programmamanager voor de VU en UvA de Amsterdamse Bèta-samenwerking mede vormgegeven en deels geïmplementeerd en vervolgens ontvlochten. Als onderdeel daarvan is er circa 15 Mln EUR aan subsidies bij gemeente, het rijk en overige instanties opgehaald om de huisvesting te funden. Daarnaast heeft hij voor het OI2-labgebouw een huisvestingsconcept, inclusief IT- en serviceconcept opgezet waarin UvA, VU en VUmc en AmC naadloos kunnen samenwerken over de grenzen van instellingen heen. Op dit moment is hij leadconsultant bij de OPCW waar hij verantwoordelijk is voor de financiering (= funding door lidstaten), ontwikkeling en realisatie van de lab- en equipementstore. (Onderdeel van de opdracht is het opstellen van een businesscase die de basis voor het opstellen van een bidbook die gebruikt wordt om fondsen te werven bij alle aangesloten landen (circa 99% van de landen in de wereld), de state parties om het OPCW lab en equipement store te kunnen ontwikkelen en realiseren. Per heden, een jaar na start, is circa 30% van de benodigde funding gerealiseerd)

Daniël heeft Technische bestuurskunde, organisatie en management gestudeerd aan de TU Delft. Hij beschikt over een groot netwerk en heeft affiniteit met ontwikkeling en samenwerking in het maatschappelijk domein. Opdrachtgevers en collega’s omschrijven Daniël als een teamplayer, ondernemend, innovatief, verbindend, resultaatgericht en onafhankelijk.

Per februari 2018 is Daniel lid geworden van de Raad van Toezicht van Stichting Keizer Karel met als portefeuille onderwijshuisvesting.

Naar het overzicht

Terug naar boven