Francesco Franchimon

Francesco Franchimon

Experts SWP.

Functie:Eigenaar
Organisatie:FRANCHIMON ICM
Telefoon:06-41183985

E-mailadres:
Website:

Human Health & Planetary Health: de nieuwe uitgangspunten voor economische groei

De pandemie heeft voor het eerst in honderd jaar weer een wereldwijde gezondheidscrisis veroorzaakt met significante economische consequenties. Naast de klimaatcrisis hebben wij dus ook te maken met een gezondheidscrisis.

Wij komen (pijnlijk) tot de conclusie dat de gebouwde omgeving niet resistent blijkt te zijn tegen virusuitbraken. Dit terwijl ventilatiesystemen er ooit voor bedoeld waren om ons hier beter tegen te beschermen. De gevolgen zijn duidelijk, binnen één kwartaal stort de geheel wereldeconomie in elkaar.

Nu wordt dit veroorzaakt door een pandemie. Wanneer wij een vaccin hebben gevonden dan zou alles weer meer naar het normale kunnen komen. Dit geldt helaas niet voor de toename van het aantal chronisch zieken waarin de gebouwde omgeving ook een belangrijke rol speelt. Mede door de vergrijzing zal dit leiden tot een nieuwe gezondheidscrisis maar met een chronisch karakter. Het gevolg, de arbeidspopulatie neemt af en wordt minder vitaal terwijl de volksgezondheidskosten toenemen. Beide niet echt prettige vooruitzichten voor stabiele economische groei.

Focus op Human Health in nieuwe gebiedsontwikkelingen en tijdens de exploitatie van gebouwen, presentatiegerichte afspraken in WELLCo’s en financierbare projecten zijn nodig voor een adequaat handelingsperspectief. Een dergelijke focus draagt automatisch bij aan Planetary Health. Zowel Human Health en Planetary Health zijn cruciale hoekstenen voor economische groei.

Social Media

Linkedin   

Thema's

Happy & Health

Nieuws

Naar het overzicht

Terug naar boven