Rianne Appel-Meulenbroek

Rianne Appel-Meulenbroek

Experts SWP.

Functie:Universitair hoofddocent Corporate Real Estate & Workplace
Organisatie:TU Eindhoven
Telefoon:040-2472092

E-mailadres:
Website:

Rianne Appel-Meulenbroek is universitair hoofddocent in Corporate Real Estate & Workplace aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven, leerstoel Real Estate Management & Development. Met haar onderzoek probeert zij kennisorganisaties te doordringen van het belang van CRE als strategische resource. Zij onderzoekt daartoe vragen zoals: In welke werkomgevingen kunnen welke typen medewerkers het beste functioneren? Hoe beïnvloedt het kantoor het gedrag van medewerkers, hun tevredenheid, productiviteit en gezondheid? Wat is de business case achter werkplekinterventies voor eindgebruiker organisaties? Wat is de waarde van trends als coworkingoffices, smart offices, etc.? Wat zijn medewerkersvoorkeuren en -behoeften in verschillende typen kantooromgevingen?

Omdat dit soort vraagstukken altijd discipline-overschrijdend zijn, heeft zij het Transdisciplinary Workplace Research (TWR) network opgericht, waarmee kennisuitwisseling tussen zowel wetenschappers en onderzoekers in het bedrijfsleven uit de diverse disciplines wordt bevorderd (zie www.twrnetwork.org voor meer info). In haar onderzoek werkt zij zoveel mogelijk samen met onderzoekers uit diverse disciplines en een consortium aan bedrijfspartners. Zowel in binnen- als buitenland spreekt zij regelmatig op congressen en werkt zij samen met academici aan werkplekonderzoek om het werkveld verder te ontwikkelen. Doordat zij voor haar academische carrière als CRE consultant heeft gewerkt, heeft zij feeling met de wetenschap en met de praktijk.

Rianne is al jaren editor van het wetenschappelijke Journal of Corporate Real Estate (https://www.emerald.com/insight/publication/issn/1463-001X) en publiceert regelmatig haar eigen werk in zowel wetenschappelijke journals en boeken als in nationale vakbladen en kranten. Daarnaast is zij actief in diverse werkplek gerelateerde platforms en (inter-)nationale besturen, zoals de European Real Estate Society (ERES), EuroFM, VOGON, CREME en Corenet.

Voor meer informatie: https://www.tue.nl/en/research/researchers/rianne-appel-meulenbroek/

Voor een overzicht van publicaties: https://scholar.google.nl/citations?hl=nl&user=0M1rw14AAAAJ of https://www.researchgate.net/profile/Rianne_Appel-Meulenbroek

Social Media

Linkedin   Twitter   

Nieuws

Naar het overzicht

Terug naar boven