Thomas Wellink

Thomas Wellink

Experts SWP.

Functie:Senior Adviseur Duurzaam & Innovatief Bouwen
Organisatie:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

E-mailadres:

Hoe kunnen we de plekken waar we werken bouwen, gebruiken en hergebruiken op een manier die bijdraagt aan welzijn van mens en dier? In het hier en daar, nu en later? Of zoals Europa duurzamheid formuleert “do no significant harm”.

De opgaves waar we voor staan zijn zo groot, dat wat we willen, nog nooit gedaan is. Ik denk dan aan de drie opgaves die in de gebouwde omgeving samenkomen. Die van grondstoffen schaarste, klimaatverandering en verlies van biodiversiteit. De gebouwde omgeving is momenteel een van de grootste vervuilers en neemt 2/5 van de CO2 uitstoot voorrekening. Tegelijkertijd ligt in de gebouwde omgeving ook een groot deel van de oplossing. Meer specifiek bijvoorbeeld de reductie van de energievraag, de opwek van hernieuwbare energie, winning van grondstoffen uit de bestaande gebouwen voorraad en de opslag van CO2 door het gebruik van biobased materialen.  

Met 200+ collega’s van de afdeling Duurzame bouw, Regio en Samenleving binnen de directie Nationale Programma’s werken we dagelijks aan de uitvoering van beleid en het creëren en optimaliseren van de juiste randvoorwaarden om invulling te geven aan de verduurzamingsopgaven. Een complexe opgave waar ik iedere dag met veel passie, verbeeldingskracht en in verschillende samenwerkingen aan werk. 

Nieuws

Naar het overzicht

Terug naar boven