Online bibliotheek Madaster gelanceerd

Online bibliotheek Madaster gelanceerd

De lancering van het Madaster, het kadaster voor materialen, is een feit. De online bibliotheek moet het eenvoudig maken om van ieder vastgoedobject een digitaal paspoort te genereren. 

“Onze planeet is een gesloten systeem en daarom moeten wij de limited editions ongelimiteerd faciliteren”, vertelt Thomas Rau. “De huidige situatie laat zien dat materialen hun identiteit verliezen, waardoor zij afval worden. Afval kan worden geëlimineerd door materialen een gedocumenteerde identiteit te geven via een materialenpaspoort.”

Zo’n paspoort helpt gebouweigenaren, ontwerpers en bouwers om andere, betere afwegingen te maken tijdens ontwerp en beheer. “Om de circulaire economie neer te zetten hebben we die paspoorten broodnodig, want we moeten exact weten wat er precies in onze gebouwen zit”, vindt directeur Wietse Walinga van Duurzaam Gebouwd, een van de Kennedy’s [benoeming voor partners van Madaster, red.] van Madaster. “Met het Madaster wordt het met één druk op de knop mogelijk om een materialenpaspoort op te stellen. Die toegankelijkheid is noodzakelijk om te versnellen.”

Diverse Duurzaam Gebouwd-partners zijn Kennedy van het Madaster, waaronder AKD. "Wij zijn trots om samen met de 32 andere Kennedy's mee te helpen bij Madaster", geeft notaris en partner Taco de Lange aan. "Innovatie, circulariteit en het elimineren van afval zijn onderwerpen waar ons vastgoedteam intensief mee bezig is, vaak ook als voortrekker. Samen met Madaster en de andere Kennedy's staan we nu aan het begin van een uitdagende en inspirerende weg om de doelen te gaan bereiken.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven