Raphael Gielgen: 'The office never dies.'

Raphael Gielgen: 'The office never dies.'

Raphael Gielgen, Hoofd Research & Trendscouting bij Vitra, stelt dat het kantoor niet verdwijnt ("The office never dies”). De digitalisering en deeleconomie versterken volgens hem wel het denken in communities en relaties. 

Gielgen praktiseert een bestaan waarin werken en leven gescheiden werelden zijn. Hij gelooft veel meer in relaties en coworking en ervaart daarbij processen en activiteiten als ouderwets. Zelf stelt Gielgen dat hij thuis, woonachtig in München, geheel ‘disconnected’ is. Deze ontwikkelingen komen ondermeer terug in het product HACK, gebaseerd op zijn onderzoek in Silicon Valley, dat snel in populariteit toeneemt. Autodesk Pier 9 in San Francesco  is volgens Gielgen is hierbij ook een ontwikkeling om in de gaten te houden. Data en design van de werkomgeving komen daar bij elkaar.

Tijdens zijn FlyingLAB presentatie spreekt Gielgen zich uit over deze ontwikkelingen. Hij gaf zijn presentatie in het vliegtuig op de terugreis van de nieuwe driedaagse conventie meConvention georganiseerd door Mercedes en South by Southwest in Frankfurt. Het programma is gevuld met een grote variatie aan sprekers rondom de thema’s creatie, leiderschap, realiteiten, urbanisme en snelheid. Zoals het Hollandse Space10.

Volgens Smart WorkPlace staan de woorden en de denkrichting van Raphael Gielgen niet op zich. Wanneer de verschillende coworking-concepten en de sterke groei van het nomadisch werken door onafhankelijke specialisten in ogenschouw wordt genomen, lijkt de introductie van People Based Working aanstaande te zijn. Het proces van Activity Based Working – ook wel ABW - wordt dan misschien iets voor robots. Vanaf 12 september organiseert Vitra interdisciplinaire Work Hackathons voor een herdefinitie van de werkomgeving en richt zich daarbij op de ontwikkeling van een groot kantoor. De uitkomsten van de Work Hackathons van Vitra kunnen daarbij inspirerend zijn.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook
Fred  Kloet

Fred Kloet

Directeur SWPi, Smart WorkPlace International

»

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven