Drie finalisten Winning Workplace Award bekend

Drie finalisten Winning Workplace Award bekend

De drie finalisten van de JLL Winning Workplace Award zijn bekend: VGZ, Plantronics en Enexis.

Iedere twee jaar reikt JLL  Winning Workplace Award uit aan de kantoorgebruiker die op de meest vooruitstrevende en innovatieve manier invulling geeft aan ontwikkelingen op de kantoorgebruikersmarkt voor werkplekken en werkplekstrategieën.

VGZ

Zorgverzekeraar VGZ is een van de drie finalisten. Bij VGZ staat de beleving van de medewerkers centraal omdat die volledig is ingebed in hun Human Facility Employee Journey. Vitaliteit, cultuur en vrijheid zijn enkele termen die hun werkplek concept beschrijven. De groene, open, diverse werkomgeving ondersteunt alle medewerkers optimaal en straalt uit waar VGZ voor staat; toonaangevend, zinnig en inlevend.

Om ieders behoeften inzichtelijk te maken is aan alle medewerkers gevraagd een online tool in te vullen, waarmee de wensen op het gebied van werkplekken zijn onderzocht. Ten tweede zijn er workshops georganiseerd waarin plenair met een vertegenwoordiging van de business de huidige en toekomstige behoeften zijn doorlopen. Ook zijn de cultuur, missie, visie en kernwaarden van VGZ samen met de medewerkers vertaald. Dit tezamen is het DNA van VGZ dat op een inspirerende, informerende en activerende manier voelbaar en zichtbaar is in de nieuwe werkomgeving.

Plantronics

Bij electronicafabrikant Plantronics – het kantoor dat in de eerste plaats gemaakt is voor het oor en niet voor het oog - zijn alle kantoorruimtes ontworpen op basis van de wensen en eisen van medewerkers. Zo zijn er stilteruimten, informele zitjes en vergaderruimten, een muziekruimte en gym voor ontspanning. Het biophilic design leidt – volgens het bedrijf - tot betere samenwerking, concentratie en productiviteit. In het gebouw wordt geleefd en een werknemer verplaatst zich meerdere malen per dag om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken.

Het duurzame gebouw maakt deel uit van het crade-to-cradle bedrijfspark in Hoofddorp, Park 20|20, en bevordert geïnspireerd, gezond en productief leven en werken waarbij optimaal gebruikt wordt gemaakt van natuurlijke (energie)bronnen. Werknemers worden aangemoedigd om van elke locatie een comfortabele werkplek te maken, en gebruikt innovatie om de efficiëntie te verbeteren. Een ergonomie-expert helpt werknemers met een goede werkhouding en geeft advies over diverse hulpmiddelen, zoals de in hoogte verstelbare tafels, zitballen en aanpasbare stoelen.

Enexis

Bij Enexis kun je zelf kiezen waar en hoe je je werk wilt doen, zo zegt het bedrijf. De werkomgevingen ondersteunen de verschillende behoeftes. Samenwerken, elkaar ontmoeten, innoveren, brainstormen en kantoorwerk, de medewerker kiest de plek die hem het beste past. Alle werkplekomgevingen zijn ontstaan vanuit de samenwerking tussen de facilitaire organisatie, afdelingsmanagement én vertegenwoordigers van huidige en toekomstige gebruikers van onze gebouwen.

Dat wordt ook vertaald richting HR-beleid: medewerkers hebben ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door de beschikbaarheid van persoonlijke budgetten om te werken aan het eigen energieniveau,  ontwikkeling van talenten, opleiding en/of coaching om zich daarmee voor te bereiden op veranderingen en om vitaal te blijven.

Mooi voorbeeld is het bovenregionale kantoor in Zwolle. Dat is een gerenoveerd gebouw dat de gebruiker optimaal faciliteert met state-of-the-art werkplekken die passend en verrassend kunnen zijn. De omgeving is samen met de medewerkers opgezet en speelt continu in op ontwikkelingen als Agile werken en informeel overleg met goede faciliteiten. Met het hoogspanningsstation naast de deur zien medewerkers letterlijk waar ze voor werken.

JLL wil met deze prijs het belang van Winning Workplaces: aantrekkelijke en inspirerende werkplekken die inspelen op de behoefte aan activiteit gerelateerde werkplekken, aan werkplekken die een goede work/life balance faciliteren en, niet in de laatste plaats, die efficiënt en productief werken versterkt. In november 2017 zal de Winning Workplace Award voor de vierde keer worden uitgereikt.


Bron: JLL

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven