Tribes Amstel beste flexwerkplek van Nederland 2017

Tribes Amstel beste flexwerkplek van Nederland 2017

Tribes heeft opnieuw de titel ‘Beste Flexplek van Nederland’ gewonnen. Na inspectie van tientallen flexplekken in Nederland gaf de jury de hoogste score aan de Tribes locatie ‘Amstel’. 

Ook in 2015 won Tribes de titel ‘Beste Flexplek van Nederland’, toen voor de vestiging Eindhoven. Dit is de tweede keer dat een testteam bestaande uit ondernemers, journalisten en bloggers, het land afreisde om tientallen locaties te testen.

Dat deden de juryleden op basis van een heldere vragenlijst met concrete vragen: ‘Hoeveel minuten van OV?’, ‘Zijn er meetingrooms en moet ik die reserveren?’, ‘Kan ik met een creditcard betalen?’ en ‘Wat kost een kop koffie?’. 

Locaties

Veel professionals hebben geen vaste werkplek meer. Zij werken op allerlei locaties: in koffietentjes, in moderne bedrijfsverzamelgebouwen en onderweg. Het aantal flexwerkers blijft maar stijgen. Rodney Voogel, directeur van ASUSBenelux: "Met de Nationale Flexplek Test helpen we zelfstandige professionals efficiënt te werken, door te laten zien dat er in heel Nederland locaties zijn waar je met een gerust hart je laptop kan open klappen."

Dé beste flexplek van Nederland

Een zorgvuldig geselecteerd professioneel team van vijf professionals testte de afgelopen weken tientallen flexplekken. Tribes Amstel kwam in de categorie ‘Nationaal’ als beste uit de bus en is daarmee de landelijke winnaar. Jurylid Rory van der Kolk, van blog Men & Style, sprak in zijn juryrapport over: “Bijzonder vriendelijk en behulpzaam personeel, prima bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer en uitstekende catering. Er zijn voldoende werkplekken om geconcentreerd te werken en je kan ook gerust even bij je spullen weglopen."

Volkshotel (Amsterdam) en LAB55 (Apeldoorn)

In de categorie ‘Horeca’ won het Volkshotel aan de Wibautstraat in Amsterdam. Tester Eva Brouwer, dagvoorzitter en presentator: “De combinatie van vriendelijk personeel, goede koffie met rustig geroezemoes op de achtergrond maakt Volkshotel de ideale plek om lekker een paar uur te werken.” 
LAB55 in Apeldoorn is beoordeeld als beste lokale flexplek van 2015. "LAB55 is een inspirerende flexplek waar creatieve professionals bijeenkomen om te werken én om elkaar te versterken," zegt tester Anke Horstman, hoofdredacteur van website Techgirl.

Snelle Wi-Fi, Fair Trade producten en hipstergehalte

De kwaliteit van de Wi-Fi blijkt bij 80 procent van de geteste flexplekken veilig en snel te zijn. Harde achtergrondmuziek, te fel licht en een te hoog hipstergehalte leiden de flexwerkers af. Bij ruim 96 procent is de koffie uitstekend en in 42 procent van de gevallen is de koffie goedkoper dan €2,50 per kop. In ruim 48 procent is er fruit op de locatie te krijgen, dat is meer dan tijdens de test in 2015 toen dat in slechts 40 procent van de gevallen kon. Flexplekken leggen steeds vaker het accent op duurzaamheid en gezondheid.

Flexplektest.nl
De Nationale Flexplek Test is een initiatief van ASUS Benelux in samenwerking met Microsoft en taxiservice Abel, Meeùs, ICS Business Cards en ALSO Cloud Services. De longlist van locaties is mede tot stand gekomen dankzij professionals die hun favoriete flexplek hebben opgegeven via www.flexplektest.nl.

Tribes Amstel beste flexwerkplek van Nederland 2017
Fotobijschrift: Eduard Schaepman, CEO/co-founder Tribes (midden) ontvangt van Rodney Voogel, directeur ASUS Benelux(links) en Eva Brouwer, Jurylid Flexplek Test 2017 (rechts) de award.

Bron: BAAZ

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven