Nieuwste trend in autolease: iedere maand een ander model

Nieuwste trend in autolease: iedere maand een ander model

Het ‘nieuwe leasen’, zo noemt ChangeMyCar het flexibel kunnen leasen van zakelijke auto’s. En flexibel betekent hier: iedere maand een ander model is mogelijk.

Mensen worden flexibeler, dus hun zakelijke autobehoefte ook, stelt ChangeMyCar. Deze start-up van leasemaatschappij Athlon maakt het mogelijk dat de medewerker van auto kan veranderen als hij of zij dat wilt. En veranderen houdt bij deze start-up in dat de leaseauto wordt ingeleverd zonder extra kosten. Als de medewerker bijvoorbeeld uit dienst gaat.  

Van bezit naar gebruik

“We veranderen van bezit naar gebruik," zegt Paul Bouwmeester van ChangeMyCar. “Het is zoals bij muziek: we gebruiken Spotify in plaats van dat we cd’s kopen. Dat principe brengen we naar de wereld van zakelijke autolease. Niet langer het bezitten van een autoleasecontract van vier jaar, maar iedere maand kunnen veranderen.”

App

ChangeMyCar koopt de leaseauto’s in en biedt ze een eigen app aan. Met die app kunnen zowel werkgevers als werknemers keuzes maken welke leaseauto ze kunnen gaan rijden. De werkgever kan het maximale leasebudget per werknemer invoeren, en deze krijgt op de app te zien welke modellen daarvoor in aanmerking komen.

Switchen

Per maand worden de kosten incl. de gemaakte kilometers afgerekend, waardoor jaarlijkse nacalculaties niet plaatsvinden. En voor de medewerker kan het interessant zijn, want als hij een tijdje minder wil betalen kan hij switchen naar een goedkope of elektrische auto! En als hij uit dienst gaat heeft hij geen afkoop of meeneemverplichting. Dat geldt dus ook voor de werkgever: vertrekt de werknemer, dan zit de werkgever niet met overtollige leaseauto’s.

Stapje verder

Athlon gaat met deze leasevorm nog een stapje verder dan collega-leasemaatschappijen. ALD bijvoorbeeld biedt al ALD Choice aan waarbij ook flexibeler gekozen kan worden tussen modellen, en waar de werkgever wat betreft het wagenpark en de lease ervan wordt ontzorgd.

Bron: ChangeMyCar / ALD
Foto: Athlon

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven