Efficiënter werken dankzij smart glasses

Efficiënter werken dankzij smart glasses

Bouwonderneming BAM gaat een aantal werknemers uitrusten met smart glasses voor meer efficiëntie en productiviteit van de werknemer.

Daartoe gaat BAM samenwerken met DAQRI, het Amerikaanse bedrijf voor augmented reality (AR)-technologie. Beide houden samen een pilot met een AR-werkinstructie applicatie voor het facilitair management bij het Zaans Medisch Centrum, een ziekenhuis van 40.000 vierkante meter.

Snelle uitvoering

In zorgomgevingen biedt AR werknemers de mogelijkheid om een asset naadloos te onderhouden en reparaties snel en gemakkelijk uit te voeren, zegt BAM. Het bouwbedrijf probeert deze voordelen te benutten door de Smart Glasses van DAQRI in te zetten, die zijn geoptimaliseerd voor facility management-omgevingen, zowel buiten als binnen.

In gezichtsveld van werknemer

De Smart Glasses bieden de werknemers werkinstructies, stapsgewijze informatie voor het voltooien van specifieke taken en een externe expertmodus, waardoor externe experts de mogelijkheid hebben om het gezichtsveld van de werknemer te zien, te schrijven in hun gezichtsveld, en sturing te geven.

Digitaal werken

“BAM omarmt digitale manieren van werken volledig. We maken gebruik van technologische innovaties zoals BIM, robotica, 3D-printen, virtuele en augmented reality en modulaire/offsite-constructie, die ons in staat stellen digitaal te bouwen voordat we het echt in de praktijk bouwen," aldus Menno de Jonge, directeur Digital Construction van BAM.

Bron: BAM

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven