Onderzoek: helft Nederlanders willen flexibiliteit in werktijden

Onderzoek: helft Nederlanders willen flexibiliteit in werktijden

Bijna de helft van de Nederlandse werknemers vinden flexibiliteit van werktijden doorslaggevend in de keuze voor een nieuwe werkgever.

Dat blijkt uit het wereldwijd onderzoek ‘Global Candidate Preferences’, dat uitzendgigant Manpower bij 13.961 kandidaten heeft uitgevoerd, die actief op zoek zijn naar werk. Flexibiliteit scoort met 46 procent van de ondervraagden hoog in Nederland; alleen in Noorwegen en Spanje zijn meer (47 procent) werknemers die flexibiliteit in  Noren en Spanjaarden. Vooral de keuzes voor parttime werk is in Nederland belangrijk, niet in de laatste plaats omdat veel vrouwen parttime werken.  Het is duidelijk meer dan het wereldwijde gemiddeld van 38 procent.

Twee gezichten

Anno 2017 heeft flexibiliteit trouwens twee gezichten, stelt Manpower in het onderzoek. “Enerzijds betekent flexibiliteit de manier waarop bedrijven het werk organiseren om de onderneming meer agile te maken – onder meer via uitzendarbeid, overwerk of andere specifieke formules. Anderzijds geeft flexibiliteit de medewerkers op een innovatieve manier de kans te werken waar en wanneer ze willen om zo hun werk en privé optimaal in balans te brengen en tegemoet te komen aan hun mobiliteitsverwachtingen, stelt het white paper. Daarom is voor 63 procent van de onderzochte medewerkers het kantoor niet langer de ultieme werkplek. Ze willen ook daarin flexibel zijn, met als duidelijke uitschieter de keuze voor thuiswerk.

Lees hier de gehele whitepaper. 

En zie hieronder de infografic.

Onderzoek: helft Nederlanders willen flexibiliteit in werktijden

Bron: Manpower

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven