Vijf Haagse bedrijven delen elektrische auto’s

Vijf Haagse bedrijven delen elektrische auto’s

Vijf bedrijven in het Beatrixkwartier Den Haag samen zes elektrische auto’s. Ze zetten daarmee de eerste stappen op weg naar de zakelijke deeleconomie.

Waar sommige bedrijven traditioneel gezien een wagenpark voor zichzelf houden, zetten CB&I, MN, Nationale Nederlanden, PostNL en WTC The Hague een nieuwe stap. Het project is een initiatief van de Green Business Club Beatrixkwartier (GBCB) en wordt ondersteund door Bereikbaar Haaglanden.

Zes deelauto's

In de pilot zijn zes deelauto’s beschikbaar, waaronder tweemaal een BMW i3 en tweemaal een Mercedes Smart ForFour Electric Drive. Bijzonder is dat de auto’s door de samenwerking met Juuve met de smartphone te reserveren, te openen en te starten zijn. Daardoor is het ophalen van sleutels bij collega’s of bij de receptie niet meer nodig.

Het Beatrixkwartier is tijdens de spits vaak lastig te bereiken. De zakelijke afspraken overdag zijn echter vaak een reden om met de auto te komen. Vandaar dat de Green Business Club heeft besloten over te gaan tot de inzet van zakelijke deelauto’s.

Stimuleren van fiets en OV

Herna Verhagen, CEO PostNL, verrichtte de openingshandeling door met haar smartphone de auto open te maken en te starten. Verhagen: “Door de deelauto’s beschikbaar te maken voor afspraken stimuleren we nog meer medewerkers om met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk te komen. Samen met collega’s van veel andere bedrijven zetten we in het Beatrixkwartier met de deelauto’s de eerste stap op weg naar de deeleconomie.”

Zuidas

Ook in Zuidas staan sinds 2013 deelauto’s, alleen gaat het hier niet om elektrische auto’s. Het betreft hier 12 Audi A1’s. GBC Zuidas onderzoekt de mogelijkheden voor het vergroenen van de vloot. In het Utrechtse Stationsgebied worden op korte termijn ook elektrische deelauto’s in gebruik genomen. Dit gebeurt in samen werking met Robin Berg van Lomboxnet.

Zie hier voor meer informatie. 

Bron: Green Businessclub Beatrixkwartier

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven