10 tips voor een duurzame werkomgeving

10 tips voor een duurzame werkomgeving

Kleine, individuele veranderingen tijdens de werkdag kunnen tezamen van grote invloed zijn. ISS, Founding Partner van Smart WorkPlace, heeft 10 tips voor een duurzame werkomgeving.

Door te kiezen voor een herbruikbare beker, fles of lunchbox, weten veel mensen op eenvoudige wijze hun dagelijkse afvalproductie te verminderen. Een andere manier is alleen printen wanneer dit absoluut noodzakelijk is, en in dat geval altijd kiezen voor tweezijdig afdrukken.

Maar afvalvermijding en hergebruik zijn maar een paar manieren waarop we onze gezamenlijke ecologische voetafdruk kunnen verkleinen. Er zijn nog veel meer eenvoudige beslissingen die een groot verschil maken: bijvoorbeeld het uitschakelen van niet-gebruikte lampen en elektronische apparaten waardoor ons energieverbruik vermindert, of ervoor zorgen dat apparaten op de juiste manier worden gerecycled door ze in te leveren bij de IT-afdeling.

We kunnen onze persoonlijke prestaties op het gebied van recycling ook verbeteren door, waar mogelijk, ons afval te scheiden en niet alles in de dichtstbijzijnde prullenbak te gooien!

Anderen bewust maken, is de eenvoudigste manier om de impact van duurzaam gedrag te vergroten. Het opzetten van of deelnemen aan hergebruiknetwerken in onze woon- en leefomgeving is een goede manier om minder afvalkosten te betalen en producten die door anderen niet langer worden gebruikt, een nieuw leven te geven. Door gebruik van producten die door anderen zijn gedoneerd, kunt u bovendien bezuinigen op uw uitgaven.

Dus: wat kunt u zelf doen om de duurzaamheid van uw werkplek te verbeteren? Begin vandaag nog met deze 10 tips voor een duurzame werkomgeving:

10 tips voor een duurzame werkomgeving

Bron: ISS

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven