Augmented reality wearable topper in 2018  

Augmented reality wearable topper in 2018  

De 50 meest interessante producten op het gebied draagbare technologie van 2018 staan in de Wareable 50. Met als topper: augmented reality.

In de Wareable 50 2018-editie staan de mensen, producten, bedrijven, startups en trends die de komende 12 maanden een flinke vlucht zullen nemen.  Naast een hoog gadget-gehalte gaat het bij ook veel van de 50 toppers om meer gebruiksgemak voor het werk.

De nummer 1 is zo’n voorbeeld: augmented reality. De verwachting is dat de race naar AR-smartglasses flink zal oplopen, en smartphone AR - we hebben het over Apple's ARKit, Android ARCore, Snapchat World Lenses en Facebook's AR-ambities - als katalysator zal dienen.

Smartglasses

Wareable waarschuwt wel: verwacht niet dat je tegen het einde van volgend jaar de perfecte, slanke smartglasses zult dragen. De verwachting is namelijk dat Apple's eerste paar in 2020 op de markt komt. Maar volgend jaar zijn er genoeg andere producenten die vooruitgang boeken.  Snap heeft de technologie geïnstalleerd om een volgende stap te zetten en Google's Enterprise Glass is goed ontvangen in allerlei industrieën. AR is zeker een van de grootste gesprekspunten in 2018 en uiteindelijk zou het kunnen veranderen hoe we omgaan met de digitale wereld.

Realtime vertalen

Augmented reality wearable topper in 2018  

En wat te denken van realtime vertaal-oortjes, of in goed jargon: hearables. Alle grote concerns, zoals Apple met zijn AirPods en Google, roeren zich op de markt. Maar een klein Brits bedrijf MyManu steelt misschien wel de show, want het bracht vorig jaar de Clik op de markt. Het oortje met een microprocessor en een microfoon kan in realtime tot 37 verschillende talen vertalen. Er zijn met de bijbehorende app 9 verschillende taalpakketten te downloaden, die rechtstreeks op de hoofdtelefoon kunnen worden opgeslagen. Als je eenmaal je taal hebt gekozen, zal de Clik ernaar luisteren. Na een zin begint het in realtime te vertalen zonder dat er een dataverbinding nodig is. Kortom, het gebruikt die ene zin om de context te bepalen.

Gezondheid

Augmented reality wearable topper in 2018  

En natuurlijk loopt deze top 50 over van de smartwatches die je helpen gezonder te leven en te werken. Nummer 4 op de lijst is Fitbit, die als tracker al langer bekend is, maar dit jaar de eerste smartwatch op de markt bracht. Het lijkt er – stelt Wareable dat 2018 het jaar wordt waarin het bestaande modellen vernieuwt en nog meer smartwatches op de markt brengt. We verwachten een Fitbit Charge 3 en Blaze 2 te zien. En dat ze een flinke stap zetten in het volgen van de gezondheid bij slaapapneu en atriale fibrillatie.

Kijk hier naar alle 50 wearables-voorspelling van 2018.

Bron: Wareable

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven