Eigen voorkeur medewerkers levert inspirerend werkklimaat op

Eigen voorkeur medewerkers levert inspirerend werkklimaat op

Vanaf volgende maand kunnen medewerkers Croonwolter&dros en Coca-Cola hun persoonlijke klimaat instellen op hun werkplek. Voor de toekomst zijn clusters van werkplekken voor werknemers met dezelfde voorkeuren mogelijk.

In februari 2018 moet het worden opgeleverd: MM25 langs de A20 in Rotterdam, dat het nieuwe onderkomen wordt voor Croonwolter&dros en Coca-Cola. Het pand uit 1990 wordt volledig gerevitaliseerd, waardoor een flexibel en daarmee toekomstbestendig kantoorpand ontstaat dat zich kan aanpassen aan de gebruikerswensen en daarmee beter presteert. Het ontwerp is van architectenbureau Dam & Partners en wordt gerealiseerd door J.P. van Eesteren en Croonwolter& dros. Deerns is verantwoordelijk voor het ontwerp van de installaties en de directievoering.

Klimaateilanden

In het gerevitaliseerde pand zijn alle oude technische installaties vervangen door geheel nieuwe installaties. Bijzonder in het pand zijn de hybride plafonds, de klimaateilanden. Ieder eiland bevat twee led-armaturen, een kanaal voor luchttoevoer en een leidingstelstel voor het transport van koud en warm water.

Smart building

Een innovatief onderdeel is het bGrid-systeem, een technologische innovatie van Deerns en Evalan, dat is ingebouwd in de klimaateilanden. Het systeem maakt gebruik van gateways die, gekoppeld aan het gebouwbeheersysteem, een gebouw slimmer maken. Zo wordt de (aanwezigheidsgestuurde) binnenverlichting automatisch geregeld: hoe feller het licht van buiten des te minder kunstlicht wordt geleverd. De sensoren worden ook gebruikt om CO2-metingen te doen, zodat afhankelijk van de gemeten waardes, meer of minder verse lucht in vergaderruimtes wordt geblazen.

Eigen voorkeur

Een andere mogelijkheid die het sensorsysteem biedt, is dat gebruikers via een app hun eigen voorkeur kunnen instellen voor licht en klimaat. De persoonlijke voorkeuren volgen een gebruiker naar iedere plek in het kantoorgebouw. In de toekomst is het zelfs mogelijk dat mensen met dezelfde voorkeuren het advies krijgen om bij elkaar te gaan zitten. Het is dus echt maatwerk.

Comfortabel en inspirerend werkklimaat

Na de renovatie behaalt MM25 energielabel A en geeft daarmee invulling aan de doelstelling van het Klimaatverdrag 2020. Om dit energielabel te realiseren zijn de nieuwe geveldelen van het pand voorzien van zonwerend glas met, waar mogelijk zeefdruk, om de warmte van de zon buiten te houden.

In het vernieuwde MM25 wordt een modern, comfortabel en inspirerend werkklimaat gecreëerd. De werkomgeving heeft een open en transparant karakter en een flexibele inrichting, waardoor het gebouw geïntegreerd is met de werkwijze en wensen van de organisaties.

Bron: Deerns

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven