Multifunctionele werkplek annex vergaderruimte is verplaatsbaar

Multifunctionele werkplek annex vergaderruimte is verplaatsbaar

Wie wil niet zijn werkplek kunnen ombouwen tot een vergaderplek, en als het even kan op een andere verdieping? Voor hen is de Office Wheel een interessante optie.

Van een tijd waarin mensen vaste werkplekken hadden in anonieme kantoren, naar een een tijd waarin mensen mobiel zijn geworden en tussen plekken bewegen. Maar wat nu als ook de werkplek zelf mobiel wordt en kan meebewegen?

Rondetafel

Daarvoor  heeft Next Architects in opdracht van Ditt officemakers de Office Wheel ontworpen. Het is een solitaire werkomgeving in de vorm van een groot wiel. Zet je hem op zijn kant, kun je er afgeschermd en rustig in werken. Leg je hem neer, ontstaat een rondetafelplek voor een meeting. En als die meeting beter op een andere verdieping kan plaatsvinden, rol je de Office Wheel naar de lift en verplaats je het geheel naar die verdieping. Een extra optie is een geïntegreerd scherm. En meerdere Wheels zijn koppelbaar. Hij is ook te gebruiken als rustruimte en als presentatiezuil, zoals hieronder te zien is.

Transporteren en transformeren

Het ontwerp van de Office Wheel is ontstaan vanuit de vraag van Ditt om een kantoorconcept te bedenken waar binnen een minimale ruimte kantoor kan worden gehouden. NEXT Architects heeft hier invulling aan gegeven door een kantoormeubel te ontwerpen die eenvoudig is te transporteren en transformeren, waardoor alle kantoor gerelateerde activiteiten kunnen worden ontplooid.

Bron: Next Architects / Ditt

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven