Virtuele lesomgeving bespaart Shell honderden miljoenen dollars

Virtuele lesomgeving bespaart Shell honderden miljoenen dollars

Energiegigant Shell heeft honderden miljoenen dollars bespaard door virtuele opleidingen met interactieve video's en grafische afbeeldingen te geven. Deze vervangen dure excursies en het nemen van geologische monsters.

Shell maakt al jaren gebruik van virtual reality als onderdeel van het opleidingsprogramma. Tot op heden heeft dat meer dan 12.000 virtuele lessen opgeleverd, waarmee de onderneming $ 200 miljoen heeft weten te besparen, zo vertelde Jorrit van der Togt, executive vice-president human resources (HR) strategie van Shell. Hij deed dat vorig jaar op het HR Tech World (Unleash) congres in Amsterdam.

"We zijn begonnen met kijken naar het potentieel om de lessen in het veld naar een virtuele omgeving te verplaatsen. Maar in feite is virtueel leren groter dan dat," zei Van der Togt. "Het is sneller, goedkoper, uitdagender en leuker dan andere soorten manier van lieren. En het gaat ook dieper. Waar e-learning in het recente verleden vooral gedaan werd omdat het goedkoper is, wordt er nu sneller voor gekozen omdat het beter is. "

Shell heeft de werkomgeving ook online beschikbaar gemaakt, zodat iedereen kan zien hoe het werkt. Hier is te zien hoe het werkt. 

Virtuele lesomgeving bespaart Shell honderden miljoenen dollars

Bron: Computer Weekly

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven