Circulaire Bucket Chair te zien op design meubelbeurs Object

Circulaire Bucket Chair te zien op design meubelbeurs Object

Op de vakbeurs voor design meubels Object presenteert Lensvelt de Bucket Chair: geheel circulair geproduceerd, en verkrijgbaar in gebruik in plaats van bezit.

De Bucket Chair is de circulaire opvolger van een heuse klassieker This Chair. Deze bekende kuipstoel heeft designer Richard Hutten in 2004 ontwikkeld samen met projectinrichter Lensvelt uit Amsterdam. De design stoel is verwant aan zijn voorganger: als je de nieuwe stoel doormidden zaagt levert het exact de doorsnede op van This Chair. Ook op deze Bucket Chair raak je nooit uitgekeken.

Comfort

Lensvelt en Hutten hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar ergonomie, naar comfort. Ze vonden uiteindelijk een kunststof met het comfort van een gestoffeerde stoel. De combinatie van dit materiaal en de positionering van de montagepunten, zorgt ervoor dat de schaal beweegt ten opzichte van het frame.

Circulair

Maar het meest vernieuwende is dat de Bucket Chair circulair is ontworpen. De stoel is volledig te demonteren en alle onderdelen zijn te vervangen. Samen met een aantal andere circulaire producten uit de collectie biedt Lensvelt deze aan onder de noemer “gebruik” aanbiedt in plaats van “bezit”. Het is daarmee het eerste designmeubellabel dat deze vorm van “huur” aanbiedt. Het gebruik kost ongeveer 2,5% van de prijs in de webshop per maand.

In Nederland geproduceerd

Ook over andere zaken is goed nagedacht. De stoel wordt in Nederland, in Gilze geproduceerd. Dat betekent een minimum aan transport en verpakking; dat zijn immers de grootste vervuilers in de meubelindustrie, weet Hans Lensvelt.

Object Rotterdam

Na drie edities op het cruiseschip ss Rotterdam verhuist de vakbeurs Object Rotterdam naar het industriële HAKA-gebouw aan de Vierhavensstraat, sinds 2002 een rijksmonument. Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 februari 2018 zijn de lege, lichte ruimtes gevuld met eigentijds design. Zie hier voor meer informatie. 

Bron: Lensvelt

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven