Samenwerking in innovatieve BIM-technologie voor optimalere gebouwen

Samenwerking in innovatieve BIM-technologie voor optimalere gebouwen

Het Californische Trimble en het Nederlandse VolkerWessels zijn een strategische samenwerking aangegaan. Doel: het volledig digitaliseren van VolkerWessels-werkstromen door middel van Trimble-bouwtechnologieën.

Innovatie op het gebied van Bouw Informatie Management (BIM)-technologie staat bij de samenwerking voorop, zodat het beheer en de voorspelbaarheid van bouw- en vastgoedprojecten verder geoptimaliseerd kan worden.

Werkprocessen verbeteren

Trimble gaat praktijkervaringen van VolkerWessels verzamelen voor verdere vernieuwing in de BIM-gebaseerde bouw. “Trimble kan als geen ander bouwgegevens genereren die wij kunnen gebruiken om onze werkprocessen te verbeteren,” aldus Marinus den Harder, directeur Bouw en Vastgoedontwikkeling bij VolkerWessels. “Trimble voorziet ons van state-of-the-art-technologie en bouwinformatie waarmee wij onze toegevoegde waarde richting onze klanten kunnen vergroten.”

Fysieke en digitale wereld verbinden

Trimble - een beursgenoteerde Amerikaanse ICT-leverancier - wil met eigen groei en via overnames – zoals eerder met de overname van Stabiplan - de fysieke en digitale wereld met elkaar verbinden. Met kerntechnologieën op het gebied van positionering, modellering, connectiviteit en data-analyse, stelt Trimble hun klanten in staat om productiviteit, kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid te verbeteren.

DigiBase

De samenwerking met VolkerWessels is een volgende stap voor beide bedrijven in hun investeringen die ze doen in BIM. Eind vorig jaar opende VolkerWessels bijvoorbeeld nog DigiBase (zie foto hieronder), eenhotspot voor digitalisering in de bouw en vastgoedontwikkeling in Nederland. Naast state-of-the-art kennis en toepassingen op het gebied van BIM-systemen, richt het centrum in Nieuwegein zich ook op andere aspecten van digitalisering, zoals IoT, GIS, reality capturing en virtual en augmented reality.

Samenwerking in innovatieve BIM-technologie voor optimalere gebouwen

Bron: Trimble/VolkerWessels

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven