Nieuwe werkomgeving zet verzekeringsgigant vandaag al neer in toekomst

De nieuwe kantoorwereld van de Allianz Global Digital Factory in München ziet eruit als een loft die de innovatie weerspiegelt van het digitale tijdperk in elke hoek van het gebouw.

Verzekerings- en digitale experts van wereldwijde Allianz-bedrijven komen hier bijeen om nieuwe digitale aanbiedingen voor hun klanten te ontwikkelen. Daar past ook nieuwe, digitale werkomgeving bij, vandaar de ietwat hoogdravende titel Global Digital Factory.

Cave

Nieuwe werkomgeving zet verzekeringsgigant vandaag al neer in toekomstNieuwe werkomgeving zet verzekeringsgigant vandaag al neer in toekomst

Niettemin is een inspirerende werkomgeving neergezet – onder andere door het Nederlandse UNStudio - met speciaal geproduceerd meubilair. Zo is de zogeheten "Cave" werd in eigen beheer geproduceerd door de interieurbouwers baierl + demmelhuber (B + D). Het is een modern toevluchtsoord voor kleine vergaderingen.

De "boomhutten" zijn mobiele vergadereilanden die worden gebruikt voor verdere Allianz-projecten. Andere ontwerpelementen van de Allianz Global Digital Factory zijn het "Park": een scheidingswand gemaakt van eiken en Amerikaans notenhout, die zich uitstrekt over twee verdiepingen; de "Spiral" en de "Stand", een driedimensionaal platform en een uitzonderlijke stalen trap die ook kan worden gebruikt als een arena voor presentaties omdat ze zijn uitgerust met zitjes.

Nieuwe werkomgeving zet verzekeringsgigant vandaag al neer in toekomstNieuwe werkomgeving zet verzekeringsgigant vandaag al neer in toekomst

Het leverde het Duitse verzekeringsconcern een gerenommeerde architectuurprijs op: de German Design Award 2018.

De jury roemde vooral de open kantooromgeving van dit gebouw met ontworpen zones voor de verschillende werkscenario's. “De huiselijke inrichting creëert een sympathieke en ontspannen sfeer, waardoor deze trend in kantoorontwerp uitstekend kan worden geïmplementeerd.”

Bron: Allianz / B+D / UNStudio

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven