Amazon Spheres: groen kantoor in overtreffende trap

Steeds meer bedrijven kiezen voor meer groen in kantoren, maar er is altijd een overtreffende trap: het onlangs geopende Amazon Spheres in Seattle is zo’n kantoor.

Het Amerikaanse e-commerce bedrijf opende onlangs The Spheres, de nieuwste gebouwen van het Amazon-hoofdkwartier in Seattle met meer dan 40.000 fabrieken uit de hele wereld. Het is een werkomgeving geworden, die meer lijkt op een tropisch regenwoud dan op een kantoor. Planten, bomen, zonlicht, grond en water staan centraal - het geluid van stromend water en de geur van bloeiende planten zorgen voor een botanische onderdompeling die bezoekers en gebruikers ver weg van het stedelijke landschap brengt.

Directe link met natuur

Volgens Amazon zijn The Spheres het resultaat van innovatief denken over het karakter van de werkplek en uitgebreid gesprekken met gebruikers over wat er ontbreekt in stadskantoren. En bleek te zijn: een directe link met de natuur. "Ons doel met The Spheres was om een ontmoetingsplaats te creëren waar werknemers samen kunnen samenwerken en innoveren, en waar de gemeenschap van Seattle zich kan verzamelen om biodiversiteit in het centrum van de stad te ervaren", zegt John Schoettler, Amazon Vice President of Global Real Estate en faciliteiten.

Comfortabel

Amazon Spheres: groen kantoor in overtreffende trap

The Spheres zijn voorzien van zogeheten boomhut-vergaderruimtes, rivier- en watervalelementen, paludariums, een vier verdiepingen tellende woonmuur en epifytische bomen. Ze zijn de thuisbasis van meer dan 400 soorten verspreid over vijf continenten en 50 landen. Veel van de planten binnen The Spheres zijn afkomstig uit ecosystemen van bergwouden, waar planten gedijen op berghellingen op een hoogte van 3000 tot 10.000 voet. Planten in deze ecosystemen hebben zich aangepast aan koelere temperaturen, waardoor hun klimaatbehoeften ook comfortabel zijn voor mensen.

Delen met publiek

Amazon wil de schoonheid en biodiversiteit binnen The Spheres delen met het publiek. Dat doet bedrijf door middel van rondleidingen, excursies en partnerschappen met lokale scholen en universiteiten. The Spheres bevatten ook een bezoekerscentrum - The Understory - dat het hele jaar open is voor het publiek.

Bron: Amazon

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven