Schiphol Real Estate vraagt gezonde oplossingen voor gebouwen

Schiphol Real Estate vraagt gezonde oplossingen voor gebouwen

Innovatieve toepassingen of diensten voor een gezondere werkomgeving: daar is Schiphol Real Estate naar op zoek voor haar gebouwen en huurders rondom de luchthaven.

Schiphol Real Estate (SRE) is de gebiedsontwikkelaar van het gebied rondom de luchthaven, met ruim 40 gebouwen en 500 huurders, waaronder bedrijven als Microsoft, Danone, KLM, FedEx en Samsung. Een van de belangrijkste thema’s is het ontwikkelen van een gezondere werkomgeving, stelt SRE. “Denk hierbij aan het stimuleren van fitheid, bewegen, gezond eten, een creatieve - en positieve geest (kunst, groen, etc.) bij medewerkers of gebruik maken van gezonde materialen in kantoren, genoeg daglicht voor werkplekken, reduceren geluid van buiten, thermisch comfort (ventilatie, koeling, verwarming), tegengaan uitstoot CO2 en (ultra)fijnstof.”

Slimme toepassingen of diensten

SRE is dan ook op zoek naar innovatieve toepassingen of diensten die hieraan kunnen bijdragen. “Ons doel is om te verkennen welke slimme toepassingen of diensten er zijn en deze te matchen met gebouwen en huurders in onze portefeuille. Wanneer er een geschikte match is, willen we hier een pilot (praktijk case) mee uitvoeren om hiervan te leren en mogelijk op grotere schaal toe te passen bij meerdere gebouwen en/of bij meerdere huurders.”

Meetbaar en rendabel

De gebiedsontwikkelaar is op zoek naar startups met proposities of prototypes die een bijdrage kunnen leveren aan die gezondere werkomgeving voor de huurders van de SRE-panden. Dit zijn de criteria:

  • Binnen het domein van well being/ healthy offices (denk aan BREEAM en Well standard)
    • Gericht op assets (zoals gebouwen) danwel medewerkers 
    • Mag fysiek product danwel dienst zijn
  • Meetbare/ aantoonbare verbetering van arbeidsproductiviteit, verlaging ziekteverzuim, creativiteit, geluk, etc. (mogelijk andere KPI’s) 
  • Verdienmodel met positieve bijdrage voor de werkgevers (huurders van Schiphol) en voor Schiphol zelf (vastgoedeigenaar)
  • Bij voorkeur profiteert de propositie van de schaalgrootte van Schiphol Airport City als gebied 

Het is de bedoelding dat de winnaar van deze pitch nog deze zomer een pilot mag uitvoeren voor een bepaalde periode in een kantooromgeving of een vrachtloods. Bij een succesvolle pilot kans om de toepassing of dienst op grote schaal uit te rollen naar meerdere gebouwen, huurders (bedrijven) en medewerkers.

Kijk hier voor meer informatie en deelname.

Bron: Starthubs.co

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven