Manier van werken verandert dankzij Belgische apps

Manier van werken verandert dankzij Belgische apps

Dankzij drie slimme, Belgische apps wordt het mogelijk de werkomgeving mobiel te beïnvloeden. Op het Belgische vastgoedevent REALTY zijn ze gepresenteerd.

1. In elke stad je eigen bureau

“Iedereen heeft het al eens meegemaakt”, zegt co-founder & COO Thierry Vermeiren WORKERO. “Je trein rijdt niet of je bent met de auto halverwege je werkplek en de gps geeft aan dat je nog meer dan uur moet aanschuiven. Intussen staat nog een stapel werk op je te wachten. De app Workero laat werkgevers toe om leegstaande bureaus onmiddellijk aan te bieden en te verhuren. Geregistreerde gebruikers kunnen dan op hun smartphone checken welke bureaus vrij zijn en vervolgens kiezen van op welke locatie ze zullen werken. Met andere woorden: werknemers weten meteen waar naartoe en verliezen geen kostbare tijd meer voor hun werkgever én voor zichzelf.”

2. Overal je privé-parkeerplaats

Wie uiteindelijk een werkplek heeft gevonden en met de auto op weg is en aankomt bij kantoor, kan vaak niet meteen zijn auto kwijt. “De slimme parkeer app van BePark kan daarbij helpen”, meent Idriss Goossens, coördinator van het Innovation Pavilion van REALTY.  “BePark biedt elke dag vrije privé-parkeerplaatsen aan om onmiddellijk te verhuren. Het gaat om parkeerplekken die onder andere bedrijven een tijdlang niet benutten. Als je zo’n plaats hebt gehuurd, hoef je maar gewoon naar de plek te rijden. Dankzij een code die je op je smartphone ontvangt, kan je de garagepoort openen en rustig naar binnen rijden. Geniaal in al zijn eenvoud.”

3. Virtuele receptioniste

Op een andere plek werken, betekent daarom niet direct dat je geen klanten of collega’s meer kan ontvangen. Bedrijven kunnen nu ook een virtuele receptionist(e) installeren in hun aankomsthal. “Dat kan door er een tablet te plaatsen die je toegang biedt tot de nieuwe app Proxyclick”, zegt Vermeiren. “Met één klik vullen bezoekers hun gegevens in op de tablet. Wanneer ze vervolgens op ‘verzenden’ drukken, krijg je meteen een melding op je gsm dat je afspraak is toegekomen. Zo kan je zonder tijdverlies en discussie je bezoeker snel en vlot ontvangen.”

Bron: REALTY

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Terug naar boven