'Gedateerd kamerkantoor wordt frisse, open werkomgeving'

'Gedateerd kamerkantoor wordt frisse, open werkomgeving'

De locatie van RDW in Veendam was hard toe was aan vernieuwing. Niet alleen is het meubilair geheel aangepakt, ook is de indeling op de schop gegaan: van een kamerkantoor naar een meer open werkomgeving.

Naast meerdere keuringslocaties zijn er in Nederland drie RDW-kantoorlocaties: in Groningen, Zoetermeer en Veendam. De locaties in Groningen en Zoetermeer gingen Veendam al voor: op kantoren wordt inmiddels activiteitgerelateerd gewerkt. Organisatie en medewerkers maakten een transitie van een traditioneel kamerkantoor naar open werkruimtes waarin flexibeler gewerkt kan worden.

Toekomstbestendig

Gispen is ingeschakeld om het totaalplaatje van interieurontwerp tot en met uiteindelijke realisatie te verzorgen. Karin Werges, accountmanager bij Gispen: “Het pand in Veendam was op een gegeven moment zo gedateerd, dat gekozen werd voor een grondige verbouwing en een deel nieuwbouw. Met als doel: zowel een toekomstbestendig als aardbevingsbestendig pand creëren. Wij werden ingeschakeld om het compleet vernieuwde pand in te richten. Van entree en restaurant tot werkplekken en huiskamers. Van los meubilair tot en met vloerkleden en verlichting.”

Fris en functioneel

Gedateerd kamerkantoor wordt frisse, open werkomgeving

De nieuwe stijl is functioneel met een sausje van nu. Eigentijds, fris en kleurrijk. Maar niet over the top. Een verzorgd en ingetogen geheel – precies wat past bij de RDW en zijn medewerkers. Wie het oude pand betrad, kwam binnen bij de beveiliging in een glazen hokje en kon plaatsnemen in een hal met enkele stoelen. Wie nu binnenkomt, betreedt een open ruimte met een opvallende houten trap naar boven.

Eigen kleuren

Je kijkt zo het moderne restaurant in. In de nieuwe ontvangstruimte, waar bezoekers kunnen kiezen uit meerdere zitplekken, kan men terecht voor diverse baliediensten. Zowel op de begane grond als op de verdiepingen erboven bevinden zich de kantoorruimtes voor de backoffice. Elke afdeling is direct herkenbaar aan een eigen kleur. Doorgevoerd in zowel de werkruimte als de huiskamer.

Huiskamer

Gedateerd kamerkantoor wordt frisse, open werkomgeving

Elke afdeling heeft een eigen huiskamer, die goed wordt bezocht. Men komt er ’s ochtends binnen, pakt er koffie, maakt een praatje met elkaar. Je kunt er gaan zitten om iets door te lezen of om te overleggen met een collega. Soms vindt er een overleg plaats met de hele afdeling. Het is ook de plek waar verjaardagen worden gevierd. Kortom, de huiskamers zorgen ervoor dat de RDW-medewerkers elkaar veel gemakkelijker ontmoeten.

Nieuwe werkomgeving

Gedateerd kamerkantoor wordt frisse, open werkomgeving

“Het is prachtig om te zien wat een nieuwe werkomgeving voor impact kan hebben. Van een gedateerd pand met een ‘kamertjescultuur’ werken we nu in moderne, frisse, open ruimtes. Passend bij deze tijd én ook bij onze medewerkers. Dat blijkt wel uit de enthousiaste reacties die we van iedereen kregen en nog steeds krijgen”, reageert Nanon Verheek, Manager Services Noord bij RDW Veendam.

Bron: Gispen
Fotografie: Chris van Koeverden

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven