9 oktober 2018: Thema Ecomobiel 2018: Towards Zero Emission

 9 oktober 2018: Thema Ecomobiel 2018: Towards Zero Emission

okt11

Onder de noemer ‘Towards Zero Emission’ vindt op 9, 10 en 11 oktober in 's Hertogenbosch de vakbeurs Ecomobiel plaats. 

Sinds de start van Ecomobiel, in 2009, is er veel gebeurd op het vlak van duurzame mobiliteit in Nederland: begin 2018 telde Nederland maar liefst 126.000 elektrische auto’s, 40.000 elektrische scooters en ruim 114.000 laadpunten.

Thema’s als last mile, (car)sharing, duurzame stadsdistributie en smart mobility staan volop in de belangstelling en recent onderzoek toont aan dat milieuzones goed werken, met als voorbeeld Rotterdam waar een verbetering in luchtkwaliteit van 40% is gerealiseerd.

Elektrische auto’s en laadinfrastructuur zijn inmiddels onlosmakelijk verbonden met energieopslag en balans in het elektriciteitsnetwerk. Daarnaast staat  waterstof flink in de belangstelling, als opslagmedium voor elektriciteit én als energiedrager voor auto’s.

De onomkeerbare trend – het maatschappelijk steeds breder gedragen streven naar geen uitstoot – was voor organisator 54events reden om editie 10 van Ecomobiel het thema Towards Zero Emission mee te geven. Naast de exposities van deelnemers is de organisatie nog druk doende een interessant seminarprogramma op te stellen. Wel is al bekend dat onderwerpen als Stadslogistiek, Mobility as a Service (MaaS) en Waterstof in Mobiliteit deze drie dagen aan de orde komen.

Kijk hier voor meer informatie.

Delen: Twitter LinkedIn Facebook

dinsdag 9 oktober 2018permalink

Naar het overzicht

Lees verder

Terug naar boven